Barcelona

Mas canviarà dilluns el govern després d'una "separació" que confia que serà "amistosa"

El president assegura que es continuarà amb el mateix full de ruta i la mateixa agenda un cop constituït el nou executiu

RedaccióActualitzat

L'endemà de saber-se que els tres consellers d'Unió abandonaran el govern després de l'últimàtum de CDC, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha avançat en la sessió de control del govern que dilluns anunciarà els noms dels futurs consellers i que serà una "substitució ràpida" per garantir l'estabilitat de l'executiu. Ha dit que no ho farà ni avui ni demà per deferència amb el Parlament, on se celebra sessió plenària.

Un cop constituït el nou executiu, el president ha assegurat que es continuarà amb el mateix full de ruta marcat i, per tant, amb la mateixa agenda política i social.

Mas ha admès que la situació actual, després de la decisió d'Unió de sortir de l'executiu, ha obligat a prendre decisions. Segons ha destacat, és "una separació per un tema molt de fons" -el projecte sobiranista- en què "tothom s'ha hagut de posicionar", no per "cap picarabaralla absurda". Tot i admetre que les "separacions mai són agradables", ha assegurat que "tots desitgem (...) i pretenem que aquesta sigui amistosa".

El president ha tingut unes paraules d'agraïment per als consellers d'Unió sortints. "Estic content i agraït per la molt bona feina que han fet" Joana Ortega, Ramon Espadaler i Josep Maria Pelegrí. El conseller d'Interior, que s'ha acomiadat a la cambra perquè no té escó de diputat, ha dit a Mas que "sempre t'estaré agraït per l'oportunitat magnífica que m'has donat" i pels "millors anys de la meva vida política".

L'oposició ha demanat a Mas autocrítica i explicacions sobre com es resoldrà la crisi de l'executiu, que ha centrat la sessió de control d'aquest dijous. Oriol Junqueras, que se n'ha desmarcat, ha reiterat que "Esquerra està al servei del país, i especialment del govern, per construir un futur millor".

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut