El president de la Generalitat durant els parlaments en la inauguració de la remodelació del port de Colera. (Foto: ACN)
El president ha confirmat la seva assistència a la coronació des del port de Colera. (Foto: ACN)
Colera

Mas anirà a l'acte de coronació del príncep Felip "per respecte institucional"

El president de la Generalitat anuncia que tornarà abans del seu viatge als Estats Units per assistir a la coronació del príncep Felip

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat ha tancat aquest dissabte la polèmica sobre la seva assistència a la coronació de Felip VI. Finalment hi anirà. Artur Mas ha confirmat que escurçarà el viatge que tenia previst als Estats Units per demostrar que Catalunya té "respecte institucional i bon veïnatge".

El president farà la primera part del viatge per terres nord-americanes, entre dos i tres dies, per complir amb els compromisos ja tancats des de fa mesos però tornarà abans del previst per assistir a l'acte de coronació, previst per al 19 de juny. Mas ha remarcat la importància de la delegació empresarial, destacant per sobre de tot el paper de la multinacional catalana Grífols, amb una forta implantació a Carolina del Nord i Califòrnia, dos dels destins del viatge, com a motiu per mantenir part de l'agenda prevista.

Des de Colera, on ha assistit a la inauguració de la remodelació del port, Mas ha aprofitat per insistir que l'Estat "no tracta bé Catalunya des de molts punts de vista" però ha remarcat que el projecte polític català passa "per les bones formes i les bones maneres", que en política, diu, no es poden perdre.

La decisió de Mas arriba després d'una setmana d'estira i arronsa al voltant del procés d'abdicació i la tramitació de la llei orgànica que la regularà, a la qual la federació nacionalista ja ha anunciat que s'abstindrà. Tot i això, CiU va votar a favor de la tramitació de lectura única pel procediment d'urgència del projecte de llei.

Tant Convergència i Unió com membres del govern han criticat el poc tacte institucional amb què s'ha tractat els nacionalistes catalans en el procés d'abdicació. Unes crítiques que Mas vol evitar que se li girin en contra si prioritza el viatge als Estats Units, com estava estudiant. Les crítiques a aquesta possibilitat no es van fer esperar.

 

Anar al contingut