Artur Mas fora de l'Audiència Nacional
Artur Mas fora de l'Audiència Nacional
Madrid

Mas: "Amb tribunals i violència no es resoldrà el conflicte entre Catalunya i Espanya"

Dirigents i càrrecs de les forces sobiranistes i també d'Units Podem fan costat a Madrid als consellers cessats i als membres de la mesa citats a declarar

RedaccióActualitzat

Membres de les forces sobiranistes i d'entitats cíviques s'han desplaçat a Madrid per fer costat als consellers del govern cessat per l'executiu espanyol i a Carme Forcadell i cinc integrants de la mesa del Parlament. Els consellers destituïts han estat citats a l'Audiència Nacional i la presidenta i els membres de la mesa ho fan al Tribunal Suprem. Integrants d'Units Podem també s'han concentrat a les seus d'aquests tribunals.

L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha dit des de l'exterior de l'Audiència Nacional que la sortida no és ni l'acció judicial ni la violència:

 

"Amb tribunals i violència no es pot resoldre el conflicte entre Catalunya i l'estat espanyol. El que cal és alta política i la necessitat de lideratge."

 

En la mateixa línia, la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, reitera des de l'entrada de l'Audiència que s'està judicialitzant un conflicte polític:

 

 

Des d'ERC, el portaveu al Congrés, Joan Tardà, s'ha preguntat quin sentit té aplicar el 155 i cessar tot un govern "legítim" si al final "ningú dubta" que, "tard o d'hora", l'executiu espanyol acabarà negociant amb Catalunya. Tardà, que ha anat davant l'Audiència Nacional i també al Suprem, ha dit que es pagarà "molt car" el "greu error" de destituir un govern elegit de manera democràtica. 

Membres de la CUP també han anat a Madrid per donar suport als membres del govern cessat i als de la mesa del Parlament tant a l'Audiència com al Suprem.

ARXIVAT A:
Article 155Procés catalàEleccions 21D
Anar al contingut