Madrid

Mas alerta que totes les comunitats autònomes no poden quedar per sobre de la mitjana tret d'un nou "teorema Zapatero"

Artur Mas diu, en un acte a Madrid, que no li quadren les pretensions del govern espanyol en finançament. El líder del CiU ha afirmat que no totes les comunitats autònomes poden quedar per sobre de la mitjana en el nou sistema de finançament autonòmic tret que hi hagi un "nou teorema Zapatero". Per això, Mas considera un sudoku sense solució els plantejaments de Madrid en ordinalitat, és a dir, el rànquing de les diferents autonomies en renda per càpita després d'haver contribuït a la solidaritat.

Actualitzat
El dirigent català ha emfatitzat que el "famós sudoku" de l'exministre Solbes "no s'ha resolt", i ha recordat que el retard a resoldre el sistema de finançament, d'acord amb la previsió a l'Estatut, és d'onze mesos. A més, ha denunciat novament que aquesta llei orgànica s'incompleix "amb total impunitat", i que ha estat concebuda per resoldre el finançament català i no el de la de la resta de les comunitats.

"Hi ha un problema, i és que no tothom pot quedar per sobre de la mitjana", ha dit Mas, que ha considerat que les xifres no quadren, a menys que hi hagi "un nou teorema Zapatero", i ha subratllat que si Catalunya i Andalusia queden per sobre de la resta perquè tenen més població, "llavors algú estarà per sota".

CiU no té encara cap dada cap a la proposta de la vicepresidenta Elena Salgado, però el seu president ha insistit que els criteris de solidaritat han de ser "digeribles" pels qui "posen els diners".

Per tot això, ha conclòs que quan se'ls demana generositat, ningú recorda que no es va reclamar el mateix a Manuel Chaves quan va rebre 2.400 milions d'euros "als 15 dies d'arribar Zapatero a La Moncloa", ni tampoc quan en va cobrar 1.500 a càrrec del deute històric, abans de ser nomenat ministre de Política Territorial.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut