Barcelona

Mas adverteix al govern del PSOE que no compti amb CiU si es torna a editar el tripartit

El líder de CiU, Artur Mas, ha advertit al govern del PSOE que no podrà comptar amb la seva col·laboració si a Catalunya es torna a editar el tripartit. De cara a aliances postelectorals, Mas ha reiterat la seva oposició a fer un pacte estable amb el PP per governar, i ha tornat a fer una crida als socialistes descontents perquè s'incorporin al projecte de la federació nacionalista. Segons Mas, el PSC viu una situació de descomposició, confusa i deteriorada. Sobre la celebració de la Diada, Mas s'ha compromès que si governa no suprimirà l'acte de la Ciutadella, creat per Pasqual Maragall ara fa tres anys.

Actualitzat

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Mas ha assegurat estar cent per cent d'acord amb el president d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran Lleida, quan va advertir al PSOE que no compti amb la seva col·laboració si es reedita el tripartit a Catalunya. Entrant ja en el panorama de després de les eleccions de l'1 de novembre, el líder de Convergència i Unió ha reiterat la seva oposició a fer un pacte estable amb el PP per governar.

Mas vol que els socialistes descontents s'incorporin al seu projecte. En aquest sentit, ha tornat a fer una crida a "aquella gent amb conviccions i sentit catalanistes" que marxen de l'òrbita socialista perquè trobin en CiU "la seva casa d'acollida". Si la federació nacionalista aconsegueix aplegar un entorn de catalanitat i de país, ha assegurat Mas, CiU guanyarà les eleccions de manera important.

Pel líder de CiU, d'altra banda, el PSC viu una situació de descomposició, confusa i deteriorada, després d'episodis com el de Diana Garrigosa, la dona del president de la Generalitat, que ha demanat donar-se de baixa del partit.

Pel que fa a la celebració de la Diada, Mas s'ha compromès a no suprimir l'acte de la Ciutadella si governa, un acte que va impulsar Pasqual Maragall i que aquest any arriba a la tercera celebració. Segons Mas, CiU no és "gent sectària" que simplement canvia decisions i projectes perquè ho han fet altres, com, segons ha dit, ha fet el tripartit aquests anys; i per tant, ha avançat que mantindrà l'acte.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut