Vilafranca del Penedès

Mas acusa la fiscalia "d'entrar en campanya" en la imputació de dos dirigents de CDC en el "cas Palau"

El líder de CiU, Artur Mas, ha acusat la fiscalia d'"entrar en campanya" per haver demanat la imputació de l'administrador de Convergència Democràtica, Daniel Osàcar, i del secretari d'Immigració, Àngel Colom, pel "cas Palau". La Fiscalia Superior de Catalunya ha negat que sigui partidista, mentre que el president José Montilla ha demanat a Artur Mas que no qüestioni les institucions.

Actualitzat
Artur Mas ha dit en una roda de premsa a Vilafranca del Penedès que la Fiscalia Superior de Catalunya ha entrat "en campanya" en demanar al jutge del "cas Palau" que investigui per separat el presumpte finançament irregular de Convergència Democràtica.

Mas ha dit que ells són els primers que volen dissipar qualsevol dubte. Per això han donat ja, diu, tota mena d'explicacions i ho tornaran a fer si el jutge ho sol·licita.

La fiscalia nega pressions

Unes hores abans, la fiscalia també s'hi ha pronunciat. A través d'un comunicat, ha negat categòricament que la seva actuació respongui a interessos partidistes, ha defensat la seva imparcialitat i ha recordat que s'ha limitat a complir les seves obligacions en els terminis que marca el jutge del "cas Palau".

Els partits diuen que CDC no s'explica

La resta de partits polítics també s'han afegit a la polèmica. Consideren que Convergència no dóna prou explicacions i li reclamen que faci neteja. El president José Montilla ha reclamat a Mas que doni la seva paraula d'honor als ciutadans que Convergència no s'ha finançat irregularment, i li ha demanat també que no qüestioni les institucions.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut