L'expresident de la Generalitat Artur Mas
Barcelona

Mas acusa la fiscalia de no investigar les adjudicacions perquè "saben que estan ben fetes"

L'expresident posa la mà al foc per Osàcar i Gordó i reitera que ell es dedicava a "guanyar eleccions" i no s'ocupava de les finances de CDC

RedaccióActualitzat

L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha acusat aquest divendres la fiscalia de no estar investigant les adjudicacions d'obra pública "perquè sap que no hi havia tracte de favor".

En una entrevista a Rac1, Mas ha defensat la gestió de l'antiga CDC i ha negat que hi hagués empreses que pagaven comissions al Palau de la Música per repartir amb el partit a canvi de concessions:

"La fiscalia ha dibuixat una trama on hi ha una peça fonamental, que les donacions eren a canvi d'obra pública, però això no s'investiga. Perquè saben que estan ben fetes."

L'expresident creu que els exresponsables del Palau Fèlix Millet i Jordi Montull fan aquesta acusació "perquè al judici arriba el moment del 'campi qui pugui' i volen intentar rebaixar-se les penes pel saqueig del Palau". Mas assegura que tot el que han dit al judici "és fals".

Amb tot, ha reiterat que ell no s'ocupava de les finances del partit, sinó de "guanyar eleccions". Tot i això, ha dit que segueix "posant la mà al foc" per l'extresorer de CDC Daniel Osàcar i per l'actual diputat del PDeCAT i exgerent del partit Germà Gordó.

Artur Mas explica que va prendre consciència de l'existència dels pagaments del Palau quan va esclatar el cas, l'any 2009. I que aleshores CDC va decidir que "tot i ser legal i estar a la documentació del Tribunal de Comptes, es tornarien els diners al Palau". Uns diners que assegura que ja s'han retornat.

Defensa que no té per què plantejar-se deixar el món de la política, al qual ha dedicat els últims 20 anys i on diu que "encara pot fer feina". En aquest context, ha assenyalat que hi ha una "obsessió" per apartar-lo de la vida política en ple procés independentista. Assegura, però, que encara no ha decidit si tornarà a ser candidat a la presidència de la Generalitat.

Anar al contingut