Barcelona

Mas acusa el PP d'intentar canviar Catalunya a través dels tribunals perquè no ho pot fer per les urnes

És la resposta al recurs de Wert que vol fer repetir les matricules a les escoles catalanes per informar de l'opció d'estudiar en castellà

Actualitzat

El president del govern, Artur Mas, ha acusat el PP d'intentar canviar Catalunya a través de sentències i tribunals perquè no ho pot fer a través de les urnes i els vots.

Aquesta ha estat la resposta de Mas després que l'executiu espanyol ha recorregut al TSJC la norma que regula les matrícules a les escoles catalanes. Es demana que es repeteixi el procés de matriculació per informar els alumnes de l'opció d'estudiar en castellà.

"Volen intentar canviar Catalunya i com que no poden fer-ho a través dels vots, la intenten canviar a través dels tribunals i de les sentències"

Mas ha recordat que el Consell d'Europa ha avalat el sistema d'immersió lingüística a Catalunya com un mètode d'èxit des del punt de vista educatiu i de cohesió social.

I li ha recordat: "La gran mesura estel·lar del seu govern, que era 6.000 euros a càrrec de la Generalitat per a aquelles famílies que vulguin portar els seus fills a alguna escola que els ensenyin en castellà com a llengua vehicular, ha tingut un èxit esclatant: no ho ha demanat ningú", ha dit abans d'acusar el PPC de tenir "un problema de realisme".

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut