Dos dels vehicles que han participat en la marxa lenta per protestar per la ZBE
Dos dels vehicles que han participat en la marxa lenta per protestar per la ZBE

Marxa lenta de vehicles sense distintiu contra la Zona de Baixes Emissions a Barcelona

La plataforma d'afectats demana ajudes per poder adaptar els seus vehicles per fer-los menys contaminats

RedaccióActualitzat

Una caravana de vehicles que no tenen el distintiu ambiental de la Direcció General de Trànsit han fet, aquest migdia, una marxa lenta pel centre de Barcelona. Protesten contra la Zona de Baixes Emissions (ZBE) que ja està en ple funcionament a la ciutat i que comprèn una àrea de 95 km2, els dies laborables de les 7 del matí a les 8 del vespre.

Els vehicles afectats per les restriccions de circulació són els que no tenen dret a cap distintiu ambiental de la DGT (0, Eco, C i B). Segons els organitzadors, en la protesta hi han participat uns dos mil cotxes.

 

Des de dimarts 15 de setembre, els turismes i motos que circulin per la zona de baixes emissions i que no tinguin el distintiu ambiental podran ser sancionats amb multes que van dels 100 als 500 euros en funció de la infracció.

Les sancions per als infractors havien d'entrar en vigor l'1 d'abril passat, però el decret d'estat d'alarma va obligar a posposar la mesura fins a mitjans de setembre.

 

La zona amb restriccions comprèn Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs i part d'Esplugues de Llobregat i Cornellà de Llobregat.

La plataforma d'afectats demana ajudes per poder adaptar els seus vehicles per fer-los menys contaminats.

 

 

ARXIVAT A:
EcologiaContaminacióMobilitatZBE Barcelona
Anar al contingut