Els taxistes, "a la ruïna" per la Covid, protestaran tota la setmana
Els taxistes s'han concentrat a Montjuïc abans d'iniciar la marxa (ACN/Aina Martí)
Barcelona

Els taxistes, "a la ruïna" per la Covid, protestaran tota la setmana

Han fet una marxa lenta i han acordat concentrar els taxis amb festa setmanal, cada dia a Gran Via amb Passeig de Gràcia de 9 a 2

Actualitzat

Els taxistes han fet aquest dilluns una marxa lenta per reclamar ajudes directes i moratòries per al pagament de préstecs al banc. 720 cotxes, segons dades de la Guàrdia Urbana, han sortit de la plaça Espanya i han circulat per la Gran Via i el passeig de Gràcia de Barcelona, que ja es van ocupar en les vagues del sector de l'any passat.

En una votació, al final de la marxa els taxistes han acordat que durant aquesta setmana, els taxis que estiguin en el seu dia de festa setmanal es concentraran a Gran Via amb Passeig de Gràcia de nou del matí a dues del migdia.

 

La marxa lenta de taxistes s'ha dirigit a la delegació del govern espanyol a Catalunya, en protesta per la situació econòmica agreujada per la Covid-19.

 

Els taxis han enfilatt el passeig de Gràcia cap a la delegació del govern espanyol (ACN/Aina Martí)

 

Els concentrats reclamen ajornaments d'impostos i una moratòria als bancs per als préstecs per poder pal·liar la caiguda en picat d'ingressos, que segons el portaveu d'Élite Taxi, Tito Álvarez, està portant "a la ruïna econòmica més de 70.000 famílies".

"Hi ha 4.000 cotxes que cada dia estan parats. No ens importa estar aturats al pàrquing o al mig de la Gran Via. I així fins que ens donin una solució."

Álvarez ha reclamat que es reguli l'oferta per evitar que els taxistes hagin de fer 15 hores només per cobrir les despeses d'explotació d'un dia i ha exigit que "se'ls parin els peus als bancs". "Els bancs estan assetjant alguns companys. Hi ha gent a qui ja li han demanat embargaments. Si hem d'ocupar tots els bancs de Barcelona, ho farem", ha dit.

Nova demostració de foça del taxi a  Barcelona (ACN/Aina Martí)

A la precaria situació que denuncian, ara, s'afegeix el toc de queda, que com diu el taxista Andreu García, els ho posa encara més difícil.

"Ara amb el toc de queda com que a la nit no hi haurà moviment, els (taxistes) que treballen de nit hauran de treballar de dia.  Amb els hotels estan tancats, l'aeroport sense moviment, l'estació de Sants, sense fires...depenem de la gent del carrer i treballem una miqueta les hores puntuals de les escoles, i poc cosa més, estem casi ppidolant una carrera."

La mobilització ha estat convocada per  6 agrupacions de taxistes -Stac, Élite Taxi, ATC, Anget Taxi, Pak Taxi i T.L.U.- que representen la majoria del sector, i que en un comunicat conjunt reclamen mesures excepcionals que garanteixin la supervivència del taxi com a servei públic i que s'obri "amb caràcter urgent" una via de diàleg amb el ministeri.

ARXIVAT A:
TaxisCoronavirus
Anar al contingut