Terrassa instal·lada a la rambla de Catalunya de Barcelona, una de les zones més saturades (ACN/Carles Martín)

Marxa enrere de les terrasses guanyades durant la pandèmia en set carrers de Barcelona

L'Ajuntament considera que en sis zones de l'Eixample hi ha "saturació" de terrasses i denegarà les peticions de regularització de llicències excepcionals concedides durant al pandèmia

Actualitzat

Algunes voreres dels carrers de Barcelona, sobretot a l'Eixample, estan "sobresaturades" de taules i cadires de bars i restaurants per l'ampliació excepcional permesa durant la pandèmia, segons l'Ajuntament. Unes terrasses provisionals que, ara, no es podran consolidar.

L'Ajuntament de Barcelona no permetrà que totes les llicències de terrassa concedides durant la pandèmia de covid-19 es consolidin i denegarà alguns dels permisos provisionals concedits en aquest districte. Són els atorgats en sis zones de la ciutat que considera d'"especial saturació": els carrers Parlament, Muntaner, Enric Granados juntament amb Aribau, la rambla de Catalunya, el passeig de Sant Joan i l'avinguda Gaudí.

El consistori ha delimitat 6 àrees d'especial saturació de terrasses a l'Eixample (Ajuntament de Barcelona)

Queixes dels veïns per soroll i molèsties

L'objectiu de retirar aquestes terrasses és aconseguir "un equilibri" entre les activitats de restauració i les necessitats dels veïns, després de constatar la sobreocupació de les voreres en algunes zones de la ciutat per a ús privat, i les molèsties que això comporta als residents de la zona.

Les "àrees d'especial saturació" on els locals de restauració no podran consolidar les terrasses ampliades durant la pandèmia s'han delimitat després d'un estudi que ha tingut en compte: la densitat d'usos de restauració en un determinat àmbit, és a dir, si hi ha massa bars i restaurants; la superfície que ocupen les terrasses amb les seves taules i cadires respecte a la superfície de la vorera, i també les queixes i denúncies rebudes del veïnat per sorolls o molèsties.

Les terrasses que es quedin s'hauran d'adaptar a un dels 8 models homologats per l'Ajuntament (ACN/Carles Martín)

L'actual ordenança de terrasses de Barcelona, modificada al desembre del 2021 per permetre la regularització d'aquestes terrasses obertes autoritzades durant la pandèmia, ja adverteix que el fet d'haver gaudit d'una llicència "extraordinària i provisional" no suposa cap dret preexistent per a la seva consolidació en el futur.

El termini per demanar la regularització de les terrasses va acabar el passat 1 d'abril. Els expedients estan ara en fase d'entrega de documentació i resolució.

Les terrasses noves i les ampliacions excepcionals que sí que aconsegueixen el vistiplau del consistori per consolidar-se hauran d'estar instal·lades sobre un moble plataforma accessible homologat pel consistori. Els restauradors tenen 8 models homologats per triar, que substituiran els actuals blocs de formigó.

 

ARXIVAT A:
MobilitatAjuntament de BarcelonaCovid-19
Anar al contingut