Brussel·les

Marxa de 50.000 persones a Brussel·les contra el passaport covid que acaba amb incidents

A Barcelona, també hi ha hagut una protesta contra les restriccions per la pandèmia que ha aplegat 1.100 persones

RedaccióActualitzat

Unes 50.000 persones, segons estimacions policials, s'han manifestat aquest migdia a Brussel·les contra les restriccions anticovid. La protesta ha acabat amb incidents i enfrontaments amb la policia, que ha fet servir canons d'aigua i gasos lacrimògens per dispersar els manifestants. Hi ha diversos detinguts i els agents han confiscat objectes contundents a alguns dels presents a la marxa. 

Convocats per centenars d'associacions com Europeus Units per la Llibertat, Manifestació Mundial per la Llibertat o els "armilles grogues" francesos, aspiraven a aplegar cent mil persones al centre de la capital europea, però finalment han estat la meitat.

La policia ha fet servir canons d'aigua i gasos lacrimògens per dispersar els manifestants a Brussel·les
La policia ha fet servir canons d'aigua i gasos lacrimògens per dispersar els manifestants a Brussel·les (EFE/ Stephanie Lecocq)

Amb aquesta manifestació volen pressionar les institucions europees perquè influeixin en les polítiques sanitàries dels països, i que es deixin d'aplicar mesures com el passaport covid.

La protesta ha començat a l'Estació del Nord i els participants han avaçat fins al Parc del Cinquantenari, on s'han llegit els discursos dels convocats.

Hi ha hagut enfrontaments entre grups de manifestants i la policia al centre de Brussel·les
Hi ha hagut enfrontaments entre grups de manifestants i la policia al centre de Brussel·les (EFE/ Stephanie Lecocq)

A la marxa s'han pogut veure banderes alemanyes, franceses, neerlandeses, poloneses, romaneses i dels Estats Units. L'alcalde de Brussel·les, el socialista Philippe Close, havia autoritzat la protesta.

A la manifestació contra les restriccions imposades a la UE hi havia participants de diversos països
A la manifestació contra les restriccions imposades a la UE, hi havia participants de diversos països (EFE/ Stephanie Lecocq)


Un miler de manifestants a Barcelona

A Barcelona també s'ha fet avui una manifestació amb el mateix objectiu. Poc més d'un miler de persones, segons la Guàrdia Urbana, s'han manifestat al centre de la ciutat per protestar contra de les restriccions per fer front a la pandèmia.

La protesta l'ha convocat la Coordinadora Barcelona Contra la Dictadura Sanitària.

Els manifestants han començat la marxa als Jardinets de Gràcia i han baixat pel passeig de Gràcia fins a la plaça Catalunya, on s'han concentrat cridant consignes de caràcter negacionista com "Una dosi, dos dosis, trombosi".

La gran majoria no portaven posada la mascareta ni es mantenia la distància de seguretat entre els assistents a la protesta.

La protesta de Barcelona ha aplegat unes 1.100 persones, segons la Guàrdia Urbana

Els manifestants han mostrat pancartes amb lemes com "No és una pandèmia, és una dictadura", "Tercera dosi = trombosi" i "Per què les autoritats sanitàries no s'atreveixen a analitzar els components de les vacunes?", entre altres.

 
ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut