Martín Pallín: "No s'entén l'acusació de rebel·lió amb les imatges de l'1-O"

El magistrat emèrit del Suprem assegura que està perplex per com està anant el judici i carrega contra el TC per no resoldre els recursos de llibertat dels presos

Actualitzat

José Antonio Martín Pallín ha assegurat aquest dimecres en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" que està perplex per com s'està portant el judici del procés. De fet, el fiscal i magistrat emèrit del Tribunal Suprem ha afegit:

"Estic perplex des del primer dia, el 30 d'octubre del 2017. Ja em vaig començar a escandalitzar quan el fiscal va posar una querella que no havia vist mai en tota la meva vida professional, copiant pràcticament l'informe de la Guàrdia Civil. I ara ja no sé com qualificar la meva perplexitat davant del que està passant."

En l'entrevista amb Mònica Terribas, el magistrat ha qüestionat una vegada més que s'imputi als processats el delicte de rebel·lió.

"Es fan servir elements de violència que no estan a la jurisprudència del nostre tribunal. No he entès mai que es pugui construir un delicte de rebel·lió sobre els esdeveniments que es van veure a tot Espanya i al món l'1 d'octubre per televisió."

 


Llibertat per als presos

Les crítiques de Martín Pallín també han arribat al Tribunal Constitucional pel retard per pronunciar-se sobre el recurs d'Oriol Junqueras perquè resolgui sobre la seva llibertat:

"És estrany que el Constitucional es demori, hauria de pronunciar-se d'urgència i resoldre-ho ja, en un sentit o un altre. Són moltes les anormalitats des del punt de vista polític, del dret parlamentari, del dret processal i del principi que la llibertat és la regla i la presó és l'excepció."

 

José Antonio Martín Pallín ha destacat en aquest sentit que la Comissió Internacional de Juristes amb seu a Ginebra ha fet un comunicat on recorda que:

"La llibertat continua sent un valor superior de l'ordenament jurídic."

 

Les armes de la Guàrdia Civil

En el seu qüestionament de la instrucció de la causa del procés, Martín Pallín també ha rebatut l'argument de la Fiscalia per bastir el suposat delicte de rebel·lió basat en la destrossa de dos vehicles de la Guàrdia Civil davant la Conselleria d'Economia amb armes i carregadors a dins. Segons Pallín:

"Si és cert que hi havia armes llargues i carregadors, a qui haurien de fer un consell de guerra és als guàrdies civils, perquè les armes no es poden abandonar."

ARXIVAT A:
Rebel·lió20SReferèndum 1-OJudici procésOriol Junqueras
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut