Martí Gironell
Martí Gironell
Barcelona

Martí Gironell, premi Ramon Llull amb l'obra "La força del destí"

El periodista de TV3 narra la història d'un emprenedor català que va marxar de l'Espanya franquista cap als Estats Units i va acabar fent fortuna a Hollywood

Actualitzat

El periodista Martí Gironell és el guanyador del Premi Ramon Llull de novel·la en català, que atorga l'editorial Planeta. Gironell l'ha guanyat amb l'obra "La força del destí", que explica la història d'un emprenedor català que va marxar de l'Espanya franquista cap als Estats Units i va acabar fent fortuna a Hollywood.

Està inspirada en la vida de Jean León i és el vuitè llibre del periodista.

 

Periodista de TV3, Gironell es va donar a conèixer amb "El pont dels jueus". L'any 2008 va guanyar el Premi Néstor Luján de novel·la històrica amb "La venjança del bandoler". Després van publicar "L'arqueòleg" (2010), L'últim abat (2012) i El primer heroi (2014).

El 2015 va publicar "Strappo", sobre l'espoli de l'art romànic, que retrata la tenacitat d'uns i la cobdícia d'altres per aconseguir els tresors que guardaven les esglésies, que abans ningú no valorava i que ara són patrimoni de la humanitat segons la Unesco.

Molts dels seus llibres han estat traduïts a diverses llengües. Amb els anys, s'ha convertit amb un dels escriptors amb més vendes de la narrativa en català, amb llibres inspirats en episodis o personatges històrics.

El Ramon Llull és un dels premis en català de més dotació econòmica, juntament amb el Sant Jordi. En edicions anteriors l'han rebut periodistes com Pilar Rahola, Víctor Amela i Xavier Bosch.

ARXIVAT A:
Literatura
Anar al contingut