Marta Rovira, exiliada a Ginebra, presideix per primer cop l'executiva d'Esquerra sense fer servir vies telemàtiques
Ginebra

ERC exigeix un gest polític del govern de Sánchez per donar suport als pressupostos

L'executiva, reunida per primer cop a Ginebra amb Marta Rovira, reclama acabar amb la "repressió política" i obrir una negociació política

RedaccióActualitzat

Esquerra Republicana reuneix avui la seva executiva per primer cop a Ginebra, on està exiliada la secretària general del partit, Marta Rovira.

D'aquesta manera, i a les portes del judici que processarà també el president del seu partit, els republicans volen denunciar la repressió contra l'independentisme reunint de manera presencial els quadres dirigents amb Marta Rovira.

Marta Rovira assegura que el judici contra el procés és un "judici contra la democràcia i contra els drets civils i polítics":

"Estem a les portes del judici del Suprem, un judici que nosaltres identifiquem com un judici contra el referèndum, un judici contra l'1 d'octubre, un judici contra la democràcia, un judici que pretén posar límits a la democràcia."

"Per nosaltres res hauria de limitar els drets democràtics. Estem debatent avui com ens enfortim, com combatem això perquè aquest judici afectarà el nostre projecte polític, l'opció política que nosaltres hem defensat. Serà un judici contra l'independentisme, contra el projecte polític de construir una república amb tothom i absolutament per a tothom."

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, no ha volgut pronunciar-se sobre el suport del seu partit als pressupostos que presentarà Pedro Sánchez al Congrés.

Pere Aragonès ha dit que ERC només pot donar suport als pressupostos del PSOE si abans s'obre una negociació política perquè els catalans puguin escollir el seu futur i s'acaba amb "la situació de repressió política":

"Ens mantenim en el que hem dit les últimes setmanes. Si aquests pressupostos generals de l'Estat són, com planteja Pedro Sánchez, una segona volta de la moció de censura, hi ha d'haver motius suficients perquè l'esquerra independentista doni suport a aquesta nova etapa de la legislatura fins al juny del 2020."

"Hi ha dos problemes evidents que no es poden defugir: la situació de repressió política, com demostra el fet que la nostra secretària general està en un exili forçat. I l'altra qüestió és que l'Estat no vol abordar una negociació política perquè els ciutadans de Catalunya escullin lliurement el seu futur. Sobre aquestes dues qüestions ens han de demostrar que el PSOE és diferent del Partit Popular."

 

ARXIVAT A:
ERCMarta RoviraJudici procésProcés català
Anar al contingut