Marta Rovira es planteja tornar a Catalunya aquesta setmana: "Estic emocionada, és molt especial"

Carles Puigdemont creu que l'arxivament del cas Tsunami, que ha motivat la idea de retorn de Rovira, demostra que "és un cas de lawfare de manual"

RedaccióActualitzat

Marta Rovira podria tornar a Catalunya aquesta setmana per participar presencialment en l'assemblea de dones d'ERC, prevista per a aquest dissabte al matí. "M'agradaria molt, molt, poder tornar i participar-hi", ha afirmat en una entrevista a RAC1 aquest dimarts. 

No obstant això, la secretària general d'Esquerra, que fa més de 6 anys que va exiliar-se a Suïssa --el març del 2018--, ha afegit que encara ha d'acabar de valorar-ho amb els seus advocats: "No sé si serà possible. Ho mirarem ara, avui tenim moltes reunions. M'encantaria perquè té molt sentit polític que pugui aparèixer a l'assemblea de dones."

Rovira ho diu després que el jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón ha arxivat la causa de Tsunami Democràtic, en la qual estava investigada per terrorisme, poques hores després que la sala penal de la mateixa Audiència invalidés tota la investigació que havia fet a partir del juliol del 2021

Un fet que Rovira considera que és una "certa justícia poètica". "Estic emocionada, és un moment molt especial i ahir vaig haver de pessigar-me diverses vegades", ha afirmat.

Amb tot, assegura que voldria tornar amb el diputat republicà Ruben Wagensberg, també investigat per terrorisme en la causa de Tsunami. També aquest dimarts, la jutge del Suprem Susana Polo, que té el cas a les seves mans perquè, com passa amb Carles Puigdemont, Wagensberg és aforat per la seva condició de diputat del Parlament, ha arxivat la causa.

Abans que es comuniqués l'arxivament del cas a l'Audiència Nacional, ERC ja havia confirmat que Rovira tornaria a estudiar el retorn a Catalunya, d'acord amb el nou escenari, que també inclou el fet que ha estat amnistiada de desobediència pel Tribunal Suprem.
 

Puigdemont creu que l'arxivament de Tsunami demostra que "és un cas de lawfare de manual"

També Carles Puigdemont ha valorat l'arxivament de la causa de Tsunami Democràtic. En un text publicat a X, l'expresident apunta que, malgrat que ho celebra, li "resulta sorprenent que un magistrat de l'experiència i la malla llet de García-Castellón hagi comès un error tan estúpid", va anar tard prorrogant la causa.

Afegeix que es demostra que "és un cas de lawfare de manual" perquè, segons ell, "l'error era conegut des de feia temps". "Sabien que l'acusació de terrorisme era delirant, però això els importava poc", afirma en el tuit. I diu: "Buscaven el que de fet ja han aconseguit, i quan la causa ja no donava més de si i estava condemnada al fracàs, l'han llançada a la paperera". 

 

 

ARXIVAT A:
Marta RoviraAmnistia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut