Barcelona

Marta Rovira, ERC: "La corrupció ens indigna, però no volem que la lluita en contra serveixi per anar contra la independència"

Rovira comença el torn de paraules explicant que "la corrupció és una amenaça a la llibertat" i que els "indigna profundament"

RedaccióActualitzat

La número 2 d'ERC, Marta Rovira, ha encetat el torn de paraules a la Diputació Permanent del Parlament on es demana a Mas que parli sobre dues qüestions: la convocatòria del 27-S i el presumpte finançament irregular de CDC. La representant d'Esquerra Republicana ha dit a Mas que "una bona manera de demostrar que es vol combatre la corrupció és donant explicacions". Acte seguit ha afegit que "necessitem explicacions però també que s'apliquin mesures".

Rovira ha fet una extensa declaració de principis i ha parlat de la necessitat d'acabar amb la "xacra de la corrupció" i la voluntat de "conjurar-se tots els polítics per posar-hi fi." Rovira ha dit que "la corrupció és un atemptat als ciutadans que compleixen les seves obligacions fiscals i que ens indigna profundament".

La portaveu parlamentaria d'ERC ha cridat els "senyors del govern espanyol" a "investigar-ho i regirar-ho tot" i ha reiterat que des d'ERC es demana "acabar amb tota la corrupció política en el nostre país".

Rovira també creu que "el govern espanyol utilitza els presumptes casos de corrupció a Catalunya per anar contra el procés" i troba trist que "el govern amb més casos de corrupció d'Europa l'únic argument que tingui per frenar la independència sigui la corrupció".

La portaveu d'ERC també ha parlat del 27-S. Per Rovira, el 27-S "és també una forma de lluitar contra la corrupció, un instrument de regeneració" i afirma que "les eleccions no les podran frenar perquè les farem igualment."

La republicana ha demanat al president que reveli "si sabia l'existència del pagament de qualsevol mena de comissió a CDC", fos el percentatge que fos, i saber quines mesures s'han portat a terme tant en la fundació CatDem, com en el partit i en el mateix Govern "perquè això no torni a passar".

Rovira també ha demanat emular procediments d'altres països per evitar casos de corrupció, com un pacte d'integritat en la contractació d'empreses per part d'organismes públics que exclogui de concursos públics als qui ho hagin incomplert i mecanismes de denúncia interna i anònima per part de funcionaris.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut