Pla mitjà de la secretària general d'ERC, Marta Rovira, en una entrevista amb l'ACN a Ginebra. Imatges del 27 d'agost del 2019. (Hori…
Pla mitjà de la secretària general d'ERC, Marta Rovira, en una entrevista amb l'ACN a Ginebra. Imatges del 27 d'agost del 2019. (Horitzontal)
Ginebra

Marta Rovira: Avançar eleccions per la sentència, només si "enforteix" les institucions

La secretària general d'ERC diu que els partits independentistes han de consensuar la resposta a la sentència del procés

RedaccióActualitzat

La secretària general d'Esquerra Republicana de Catalunya, Marta Rovira, assegura que la "resposta institucional" a la sentència del procés haurà de ser consensuada.

En la segona entrega de l'entrevista que li va fer l'agència ACN a Ginebra aquest dimarts, Rovira ha dit que aquesta resposta pot ser avançar les eleccions autonòmiques.

Institucions "afeblides"

En tot cas, ha assegurat que, després de la sentència, les institucions catalanes quedaran "afeblides", i que l'objectiu prioritari ha de ser "enfortir-les":

"La millor resposta institucional a la sentència també serà aquella en què ens haguem posat d'acord. Les eleccions ho seran si entenem, tots plegats en un acord, que enforteixen les institucions."

"Ho poden ser altres vies d'enfortiment d'aquestes institucions, però per a mi la resposta institucional millor és aquella en què ens haguem posat d'acord tots plegats i que enforteixi aquestes institucions."


Segons la secretària general d'ERC, la resposta institucional ha de ser "la primera", i que "la segona línia de resposta ha de ser la que vingui del carrer".

En sentit general, Rovira ha dit que l'independentisme té pendent acordar "un objectiu comú estratègic", i que el pròxim 11 de Setembre pot ser una "oportunitat" per avançar en aquest objectiu.

"Res passarà per art de màgia"

Pel que fa a l'àmbit internacional i de la Unió Europea, Rovira ha assegurat que cal "treballar-hi intensament":

"No cal tampoc veure la comunitat internacional com una esperança, no és un mar d'esperança, és al revés, un àmbit en què hem d'anar a treballar, a treballar intensament. Res passarà perquè sí ni per art de màgia, per això dic, nosaltres tenim una part de l'agenda que és molt prioritària, que és l'àmbit internacional."

"O som capaços de generar comprensió, que no complicitat, o tornarem a quedar enterrats com un problema intern de l'estat espanyol."

Segons ha afirmat Rovira, l'independentisme ha de "superar la lliga d'estats" i aprofitar l'"oportunitat" que suposarà la sentència del Tribunal Suprem.

Això ha de servir, ha dit, per "interpel·lar Europa" per insistir que és un conflicte que "afecta l'espai democràtic europeu".

ARXIVAT A:
Marta RoviraERCProcés catalàJudici procés
Anar al contingut