Marta Rovira (ACN)
Marta Rovira (ACN)
Barcelona

Marta Rovira: "El 21D és el referèndum que ells no s'han atrevit a pactar"

La número dos d'ERC ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" que està "disponible i disposada a fer el que calgui" després que Junqueras l'assenyalés aquest dimecres com a possible presidenta de la República Catalana

RedaccióActualitzat

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, afirma que les eleccions del 21 de desembre és "el referèndum" que l'Estat "no s'ha atrevit a pactar". Ho ha dit en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio":

 

"Ara hem d'anar absolutament a totes. L'Estat ha convocat unes eleccions. Som molt conscients que aquest és el referèndum que ells no s'han atrevit a pactar. Nosaltres hem d'anar a fer emanar aquell mandat que teníem de l'1 d'octubre. A demostrar que el tenim, i a guanyar aquestes eleccions."

 

La número 2 d'Esquerra es declara "disponible i disposada a fer el que calgui" després que aquest dimecres, en una carta enviada des de la presó, el vicepresident i líder del partit, Oriol Junqueras, l'assenyalés com a possible presidenta de la República Catalana. Rovira ha dit que Junqueras, que està empresonat, encara no sap quin marge de maniobra tindrà i ha volgut remarcar que té relleu.

 

"Agraeixo les paraules de l'Oriol. Crec que ho fa en uns moments complicats sense saber evidentment què podrà fer i què no podrà fer. No vol ser un obstacle (···) Sempre ho hem dit. Aquest procés democràtic que estem vivint no va de protagonistes, no va de noms concrets, sinó que és un procés que principalment ha començat la gent al carrer, i que en funció de la situació en què estiguem, tothom ha de deixar pas perquè aquest procés pugui continuar fluint si així la gent ho decideix a les urnes. I crec que aquest és el missatge claríssim de l'Oriol Junqueras."

 

Rovira no ha concretat si aspiren a guanyar amb el 50% de vots i escons. Només ha dit que ERC va a les eleccions a derrotar el bloc del 155, a fer república i a revalidar el mandat democràtic sorgit de les urnes l'1 d'octubre.

 

"És evident que en la situació en què estem tots plegats farem el que calgui per sortir el millor possible d'aquesta situació. Nosaltres, les eleccions les veiem en primer terme com una oportunitat per restituir les institucions al nostre país, aquelles institucions democràtiques, el govern i el Parlament,"

 

La dirigent d'Esquerra ha dit que els independentistes es presenten amb tres veus diferents però amb uns objectius programàtics comuns i clars que presentaran els pròxims dies. Rovira no ha descartat un pacte amb els comuns de Xavier Domènech dient que, fins després de veure el resultat electoral del 21D, no decidiran què fan.

La número 2 d'ERC visita aquest dijous els consellers empresonats a Estremera i Alcalá-Meco.

D'altra banda, s'ha sabut que Núria Picas va en el número 25 de la llista d'ERC a les eleccions del 21 de desembre.

ARXIVAT A:
Article 155Procés catalàEleccions 21DGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut