Primer pla de la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, durant la seva visita al Mercat del Ram de Vic en la jornada d'aquest dissabte.…
Primer pla de la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, durant la seva visita al Mercat del Ram de Vic en la jornada d'aquest dissabte. Imatge del 8 d'abril de 2017 (Horitzontal).

Marta Pascal posa Carter i Fillon com a exemples que "el món vol estar pendent" del procés català

ACN Vic.-La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha assegurat que "el món vol estar pendent" del procés català. Com a exemples, Pascal s'ha referit a la reunió organitzada aquest divendres a Atlanta entre el president Puigdemont i el premi Nobel de la Pau i expresident dels Estats Units Jimmy Carter, però també ha destacat les declaracions de l'exprimer ministre francès François Fillon que expressava mostrar-se sorprès pel fet que es negués a un poble el dret a decidir. Segons la coordinadora general, la negació a poder votar "ens dona la força de la raó i qualsevol demòcrata veu que se li ha de donar suport". Sobre l'assemblea dels comuns d'aquest dissabte per fundar un nou partit, Marta Pascal ha criticat que un força que s'estructura "contra algú" és evident que neix "molt esbiaixada". Pascal ha fet aquestes declaracions des del tradicional Mercat del Ram de Vic.

La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha destacat que la reunió de divendres entre el president Carles Puigdemont i l'expresident dels Estats Units, Jimmy Carter, s'inscriu en un context polític que deixa "notícies molt positives pel procés". Per Pascal, la possibilitat que Puigdemont pogués reunir-se i intercanviar impressions sobre tot el que passa a Catalunya amb l'expresident Carter és una demostració més del fet que el procés polític català comença a ser un fenomen que interessa al món. Pascal també ha posat en valor les declaracions del candidat a president de la República Francesa, François Fillon, que quedava "absolutament astorat" en veure que no és possible que els catalans puguin votar. Marta Pascal ha assenyalat que la voluntat del PDeCAT, "amb mentalitat d'estat", és poder tenir la capacitat de ser interlocutor amb tothom i, en aquest sentit, la fundació del president Carter era important "perquè acumula una gran experiència en les mediacions en diferents conflictes polítics del món". Per Pascal, situar el procés polític català "en l'estricte context democràtic" és el que dona a Catalunya "la força de la raó". I per això, ha afegit la coordinadora general, "qualsevol demòcrata del món, no només els demòcrates catalans, també els demòcrates espanyols i europeus, veuen que cal donar cabuda al fet que un poble pugui votar". Naixement "esbiaixat" del nou projecte polític dels comunsMarta Pascal ha criticat que els comuns siguin una força política "que sempre s'estructura en contra del que ells anomenen l'hegemonia del Partit Demòcrata". La coordinadora general del PDeCAT opina que una formació que es construeix "contra algú" ja neix "molt esbiaixada". Pascal ha defensat que la seva, en canvi, és una proposta política "de suma" i amb un projecte de país que no utilitza el referèndum com una "estratègia electoral". Tot i els retrets, la coordinadora del PDeCAT ha desitjat als comuns "molta sort" amb el nou projecte que engeguen.

Anar al contingut