La coordinadora del PDeCAT, Marta Pascal
La coordinadora del PDeCAT, Marta Pascal
Barcelona

Marta Pascal (PDeCAT) sobre el 21D: "Senyor Rajoy, ens veurem a les urnes"

L'executiva del PDeCAT decideix presentar-se a les eleccions del 21D convocades per Rajoy perquè "el sobiranisme tregui una majoria absoluta"

RedaccióActualitzat

La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha dit aquest dilluns que el seu partit es presentarà a les eleccions autonòmiques convocades el 21 de desembre pel govern espanyol. En fer l'anunci, després de la reunió de l'executiva del PDeCAT, Pascal s'ha dirigit directament a Mariano Rajoy:

"Hi serem, i tant que hi serem. Per tant, un missatge contundent: senyor Rajoy, ens veurem a les urnes. Ens veurem a les urnes perquè nosaltres no acceptarem de cap de les maneres aquesta aplicació de l'article 155, una aplicació miserable que intenta de totes totes aniquilar el nostre autogovern, la nostra autonomia i les nostres institucions pròpies."

Pascal ha admès que hi ha "un debat" sobre com l'independentisme ha d'anar a aquestes eleccions:

"L'única cosa que us puc dir és que des del PDeCAT buscarem la millor fórmula perquè el sobiranisme, i per tant els partits polítics sobiranistes, traguem una majoria absoluta que ens permeti dir-li a l'Estat que aquest plebiscit que ha convocat sobre el 155 nosaltres no l'acceptem, i que la societat catalana de cap de les maneres està disposada a perdre tot allò que té, tot allò que ha construït i que evidentment va construir l'1 d'octubre i el passat divendres al Parlament."

Les executives d'ERC i el PDeCAT s'han reunit aquest dilluns

Aquest dilluns, 30 d'octubre, és el dia que s'havia d'acabar de definir què passa finalment amb el govern de la Generalitat, que divendres el govern de Mariano Rajoy va ordenar destituir en aplicació de l'article 155 de la Constitució. I l'estratègia l'havien de marcar les executives dels dos partits que componen Junts pel Sí, el PDeCAT (Partit Demòcrata Europeu Català) i ERC (Esquerra Republicana de Catalunya).

Però totes dues executives ho han obviat i s'han centrat a parlar de les eleccions convocades el 21 de desembre pel govern Rajoy. ERC s'ha avançat al PDeCAT i ha dit, per boca del seu portaveu, Sergi Sabrià, que trobaran la manera de presentar-se a aquestes eleccions, "presentant-nos-hi o no". Mentrestant, s'ha sabut que Carles Puigdemont i altres consellers del seu govern destituït són a Brussel·les.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut