Marta Pascal en una imatge d'arxiu (ACN/Gemma Sánchez)
Marta Pascal en una imatge d'arxiu (ACN/Gemma Sánchez)
Barcelona

Marta Pascal abandona el PDeCAT després de dos anys de discrepàncies internes

El mes de febrer, Pascal ja va evidenciar les diferències que mantenia amb alguns membres del seu partit quan va renunciar al seu escó com a senadora autonòmica

RedaccióActualitzat

L'excoordinadora general del PDeCAT Marta Pascal s'ha donat de baixa del partit. La renúncia es va fer efectiva el 27 d'abril passat i ho va comunicar al president de la formació, David Bonvehí, i a l'expresident de la Generalitat Artur Mas.

El mes de febrer, Marta Pascal ja va evidenciar les diferències que tenia amb alguns membres del seu partit quan va renunciar al seu escó com a senadora autonòmica per Junts per Catalunya.

En aquell moment, Pascal va justificar la decisió de renunciar a l'escó perquè algunes discrepàncies amb altres dirigents del PDeCAT es van interpretar, va dir, com una "dissidència interna". Però va assegurar que no tenia intenció d'abandonar el partit. Dos mesos més tard, ha canviat de parer.

Pascal és una de les cares visibles del grup de Poblet, juntament amb altres noms com Antoni Bayona, Carles Campuzano, Jordi Xuclà, Marta Pigem, Lluís Recoder o Oriol Homs. Sota la marca de Partit Nacionalista de Catalunya, aquests antics convergents volen presentar una alternativa política que agrupi el catalanisme moderat.

Procedent de les Joventuts Nacionalistes de Catalunya, Marta Pascal va ser portaveu de Convergència Democràtica de Catalunya durant l'últim any de la formació. Després va ser coordinadora general del PDeCAT, juntament amb David Bonvehí, fins que va deixar el càrrec el juliol del 2018.

 

ARXIVAT A:
PDeCATJxCat
Anar al contingut