Marta Ortega serà la nova presidenta d'Inditex, el grup empresarial fundat pel seu pare

El nomenament, en substitució de Pablo Isla, que es materialitzarà l'1 d'abril, ha fet caure les accions del grup més d'un 5%

RedaccióActualitzat

Marta Ortega serà la nova presidenta d'Inditex, el grup empresarial fundat pel seu pare, en substitució de Pablo Isla, que ocupava el càrrec des del 2011.

El nomenament de Marta Ortega ha estat comunicat aquest dimarts a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), però no es farà efectiu fins d'aquí quatre mesos, l'1 d'abril de 2022.

La filla petita d'Amancio Ortega, nascuda del seu segon matrimoni, treballa en el grup Inditex des de fa catorze anys, sobretot en el reforç de la imatge de marca de Zara i les propostes de moda.

Ha estat la responsable, per exemple, del llançament de col·leccions com Zara SRPLS o Charlotte Gainsbourg by Zara, i de la col·laboració amb dissenyadors com Steven Meisel, Fabien Baron, Karl Templer o Luca Guadagnino.

Ortega, de 37 anys, va estudiar Administració d'Empreses a la Universitat de Londres, on va llicenciar-se el 2007, any en què va començar a treballar a Inditex.

La primera feina d'Ortega a Inditex va ser en una botiga de Zara de la capital britànica.

Marta Ortega aquest diumenge en el Gran Premi Ciutat de Madrid de la Copa del Món d'hípica (EFE/Víctor Lerena)

"Sempre he dit que dedicaria la meva vida a desenvolupar el llegat dels meus pares, al servei de la companyia, dels nostres accionistes i els nostres clients, en el lloc on es consideri que soc més necessària", ha declarat Ortega després de fer-se públic aquest canvi a la cúpula d'Inditex que haurà de ratificar la junta d'accionistes.

La notícia del nomenament d'Ortega ja s'ha notat a la borsa, i l'Ibex-35 ha començat la sessió marcat per la caiguda del 5,14% del preu de les accions del grup.

El consell d'administració ha pres la decisió de rellevar Isla a petició d'aquest, que ha estat 17 anys a Inditex, on abans de president ha estat vicepresident i conseller delegat, i d'Amancio Ortega, a qui va succeir en la presidència del grup fa deu anys.

Marta Ortega ha volgut "destacar" la "immensa contribució" d'Isla "no només al nostre grup, sinó també a la indústria de la moda en general".

També el nomenament d'Óscar García Maceiras com a conseller delegat d'Inditex, en aquest cas amb efectes immediats, en substitució de Carlos Crespo.

Maceiras, antic advocat de l'Estat, s'havia incorporat a Inditex el març d'aquest any, com a secretari general del grup i del consell d'administració, després de treballar vint anys al sector públic i en diverses entitats financeres.

Pablo Isla serà president d'Inditex fins al 31 de març (Europa Press/Gustavo Valiente)

El nou secretari general serà Javier Monteoliva Díaz, fins ara vicesecretari del consell d'administració i director jurídic.

Crespo, per la seva banda, passa a ser director general d'Operacions, Transformació Sostenible i Digital.

Inditex emmarca tots aquests canvis en el procés de relleu generacional que va començar el 2011 quan Amancio Ortega va abandonar la presidència del grup que havia fundat.

Amb marques com Zara, Bershka o Massimo Dutti, Inditex compta amb 6.654 botigues en 96 països i ven a 216 mercats diferents a través de la plataforma online.

ARXIVAT A:
Empresa
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut