Motociclisme

Márquez i Lorenzo es fan amb les "poles" al GP d'Alemanya de 125 cc i MotoGP

Marc Márquez ha volat sobre el traçat de Sachsenring i començarà el GP d'Alemanya del vuitè de litre des de la "pole position". El pilot català ha estat superb i per sisè cop aquesta temporada arrencarà una cursa des de la primera posició després de batre de manera magistral un combatiu Pol Espargaró. En MotoGP, el retorn de Rossi no ha intimidat un Jorge Lorenzo que, com Márquez, no ha donat opcions als rivals tot i patir un trencament de motor que ha obligat a aturar momentàniament la qualificació. Finalment, però, el mallorquí s'ha fet amb el primer lloc per davant de Stoner, Pedrosa, Dovizioso i el mateix Rossi. Andrea Iannone, per la seva banda, començarà primer en Moto2. Elías, tercer.

Actualitzat
Vuit grans premis s'han disputat fins ara i sis els ha començat Marc Márquez des de la "pole". Un cap de setmana més -i ja en van quatre de seguits- el pilot cerverí s'ha acostat a un nivell elevadíssim, demostrant la seva superioritat en la categoria de 125 cc aconseguint el primer lloc de la graella de sortida de cara al GP d'Alemanya. El català ha dominat els entrenaments i aquest dissabte ha polvoritzat tots els registres per adjudicar-se la "pole". Diumenge podria tancar el cap de setmana perfecte amb una victòria que el reforçaria al capdavant del campionat. 

Márquez ha mantingut un nou frec a frec apassionant amb Pol Espargaró en la lluita pel primer lloc de la sortida. El de Granollers ha estat molt ràpid i fins i tot ha posseït la "pole" provisional però l'últim gir de Márquez (1:26.053) l'ha relegat a la segona plaça de la graella de sortida. Durant els últims minuts de la qualificació, Espargaró -que necessita derrotar el lleidatà per guanyar moral- ha signat el millor registre provisional en dues ocasions però immediatament després Márquez l'ha superat. L'última volta del de Cervera ha estat impecable fins al punt que ha batut el rècord del circuit, donant un altre cop d'autoritat. Al darrere del vallesà s'han classificat Smith, Cortese i Krumenacher.

Lorenzo no s'arronsa

Jorge Lorenzo ha rebut Valentino Rossi amb una "pole" majestàtica, tot recordant-li que amb ell o sense ell aquest Mundial és cosa seva. El pilot mallorquí vol continuar assegurant el seu futur regnat en MotoGP i ha aprofitat el retorn de l'italià per recordar a tothom que, enguany, es pot produir un canvi d'escenari. Lorenzo s'ha fet amb la "pole" amb rècord del circuit inclòs tot i patir un trencament de motor quan faltaven 25 minuts per al final de la sessió. La Yamaha de Lorenzo ha començat a perdre oli i s'ha acabat incendiant. El pilot espanyol ha hagut de sortir de la pista i just després De Puniet i Spies han patit dos accidents. Els comissaris han fet onejar la bandera vermella i la qualificació ha estat aturada momentàniament a l'espera de netejar l'asfalt brut.

A la represa, Pedrosa dominava la classificació però Lorenzo ha encadenat un seguit de voltes ràpides que l'han situat en la "pole" definitiva. Stoner ha acabat segon i el català, tercer. Rossi s'ha hagut de conformar amb el cinquè lloc just per darrere de Dovizioso. Aleix Espargaró començarà des de la novena plaça.

Elías, en bona situació

En Moto2, Andrea Iannone ha confirmat les bones sensacions tingudes al matí per ser el més ràpid en la qualificació i adjudiar-se la "pole". L'italià lluitarà pel seu tercer triomf de la temporada amb un rival pràcticament desconegut, Arne Tode, i Toni Elías. L'alemany, que sortirà segon, ha fet les delícies dels aficionats locals aconseguint el seu millor resultat fins el moment. En cursa, només ha puntuat a la Gran Bretanya, on va ser catorzè. El català, en canvi, ha millorat considerablement i ho té tot de cara per fer un bon gran premi. Julián Simón completa la primera línia.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut