Marlaska: "No em consta que s'hagi vulnerat cap protocol d'actuació policial"

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" que no li consta cap actuació revisable de la Policia Nacional durant els aldarulls als carrers catalans dels últims dies per les protestes contra la sentència del procés:

"No em consta que s'hagi vulnerat cap protocol d'actuació. El que em consta és l'exercici de la violència amb uns paràmetres de gravetat manifesta per part d'uns individus on rau l'independentisme violent radical."

"He vist una violència al carrer d'una gran intensitat, fa l'efecte que la gent oblida el que és un estat de dret"

 

Grande-Marlaska ha reiterat que "l'independentista, majoritàriament, és pacífic", però ha afegit que "no es pot ocultar que també hi ha violents" i no ha fet cap tipus d'autocrítica sobre l'actuació de la Policia Nacional:

"Nosaltres ens avaluem contínuament", ha assegurat, davant la pregunta si s'investigarien actuacions concretes com s'ha anunciat que faran els Mossos d'Esquadra.

Grande-Marlaska ha lamentat les lesions oculars permanents provocades per les bales de goma, però ha afegit que no veu necessari replantejar-se'n l'ús.

"Lamento profundament les lesions d'importància que han patit alguns manifestants, però això no determina la proporcionalitat de les actuacions policials."

"El que ho determina són les accions violentes dels manifestants."

 

El ministre de l'Interior ha defensat també el paper de la policia secreta en les manifestacions per recollir informació, i ha assegurat que sempre actuen "en el marc constitucional":

"Hi havia les persones necessàries per garantir la seguretat dels ciutadans, per identificar i detenir els violents que van posar en risc seriós i real la integritat dels nostres agents."

 

Marlaska, a més, s'ha referit a les declaracions d'aquest dimarts de la vicepresidència espanyola avisant Bèlgica de mesures si aquest cop també extradeixen Puigdemont. Ha assegurat que no li han causat cap "sorpresa":

"Es nota que la vicepresidenta és jurista, i és una jurista fina, i altres sembla que desconeixen que els estats ens movem pels principis de confiança i de reconeixement mutus. "

 

ARXIVAT A:
PolicialPolicia NacionalProcés catalàJudici procésFernando Grande-Marlaska
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut