El general José Manuel Santiago Marín, cap de l'Estat Major de la Guàrdia Civil, aquest dissabte, en la roda de premsa diària del comitè tècnic…
El general José Manuel Santiago Marín, cap de l'Estat Major de la Guàrdia civil, en una imatge d'arxiu (EFE/José María Cuadrado Jiménez)

Marlaska ascendeix a cap de l'Estat Major el guàrdia civil del "lapsus" dels falsos rumors

El ministre de l'Interior continua renovant la cúpula de la Guàrdia Civil després de la destitució del coronel Pérez de los Cobos

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ascendeix a cap de l'Estat Major de la Guàrdia Civil el general de brigada José Manuel Santiago Marín.

Aquest comandament va protagonitzar una polèmica en plena crisi sanitària quan, en una roda de premsa al palau de La Moncloa el 19 d'abril, va assegurar que el cos estava treballant per minimitzar el clima contrari a la gestió que estava fent el govern espanyol de la pandèmia.

Fins ara, el general Santiago Marín ocupava el càrrec de forma interina des de la jubilació del general José Luis Arranz. Des del ministeri argumenten que el relleu és un procediment habitual amb què el general Santiago ocuparà un càrrec de ple dret.

El PP va demanar la compareixença al Congrés del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, per donar explicacions després d'aquestes declaracions del general José Manuel Santiago Marín. La portaveu popular, Cayetana Álvarez de Toledo, va dir que eren "una prova dramàtica de la capacitat del govern per podrir les institucions".

La confirmació de Santiago Marín com a nou cap de l'Estat Major de la Guàrdia Civil es fa a proposta de la directora general d'aquest cos militaritzat, María Gámez, i compta amb el beneplàcit del secretari d'estat de Seguretat.

A més del de José Manuel Santiago Marín, el BOE publica aquest divendres altres nomenaments i relleus en la cúpula de la Guàrdia Civil després d'una remodelació del cos en el context del cessament del coronel Diego Pérez de los Cobos per l'informe judicial del 8M a Madrid. El general Valentín Díaz serà el nou cap dels Serveis d'Informació de la Guàrdia Civil i el coronel Moisés González Sesma serà el segon cap de l'Estat Major del cos.

 

ARXIVAT A:
Guàrdia CivilFernando Grande-Marlaska8MEstat d'alarma
Anar al contingut