El ministre Grande-Marlaska a la roda de premsa (Europa Press/Eduardo Parra)

Marlaska apuja el sou a la Guàrdia Civil enmig de peticions de l'oposició perquè dimiteixi

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha anunciat que apuja els sous de la Guàrdia Civil en plena crisi política per la destitució de Diego Pérez de los Cobos, el coordinador del dispositiu policial contra l'1 d'octubre.

Grande-Marlaska ha comparegut a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, amb aquesta primera mesura, per intentar calmar el ànims.

Ho ha fet el mateix dia que ha dimitit el número 2 de la Guàrdia Civil, enmig d'un fort malestar dins el cos. Cara visible en les compareixences a La Moncloa del comitè tècnic en la lluita contra la Covid-19.

De fet, va estar de baixa després de donar positiu. Marlaska ha tret importància a la renúncia, perquè en el pròxims dies, com estava previst, Ceña passarà a la reserva un cop es jubili. De fet, ja s'ha nomenat el seu subtitut.

El ministre, a més, ha desvinculat els canvis al cos de la Guàrdia Civil de l'informe sobre la manifestació del 8M, un informe al qual ha tingut accés TV3 i que està ple d'errors i imprecisions.

 

Tot i això, la tempesta política no té aturador. El PP, a través de les xarxes, promou la marxa del ministre amb l'etiqueta "Marlaska dimissió":


I el seu líder, Pablo Casado, ha titllat d'"insult" la pujada de sou enmig del cessament del responsable de la investigació sobre el 8M:

 

També el portaveu de Ciutadans reclama la destitució del ministre, i sosté que el dany que està provocant a les institucions hauria d'avergonyir-lo.


Vox ha lloat la figura de Laurentino Ceña i ha considerat que és el ministre qui hauria de "caure":

 

Però no tots els partits veuen malament el cessament de Pérez de los Cobos. Gabriel Rufián, d'Esquerra, ha recordat el paper que va tenir durant l'1 d'octubre:

"Veig que ara estan molt indignats per informes de la Guàrdia Civil falsos sobre el 8 de març. És clar que aquest informe és fals. També ho era el del 20 de setembre; també ho era el de l'1 d'octubre."

En la mateixa línia Gerardo Pisarello, diputat d'En Comú Podem, que ha assegurat que "sembla que prou sobre mullat" i que ells ja havien "denunciat" amb l'1 d'octubre.

Molt probablement, la batalla política continuarà aquest dimecres, a la sessió de control al Congrés, amb Grande-Marlaska com a protagonista.

ARXIVAT A:
8MCoronavirus Fernando Grande-Marlaska
Anar al contingut