Barcelona

Màrius Serra: "Fins als nassos" de sentir que Sant Jordi "s'ha pervertit"

L'escriptor Màrius Serra ha opinat sobre la polèmica que cada any gira al voltant del sentit que ha pres de la diada de Sant Jordi. Serra ha estat contundent i no ha tingut pèls a la llengua per dir que està "fins als nassos que surtin manifestos de companys que diuen que la festa de Sant Jordi s'ha pervertit". L'autor de "Farsa" creu que la diada atreu "gent amb interessos molt diversos" i destaca que, malgrat el seu "origen mercantil", "és l'únic dia en què els llibres tenen més influència i visibilitat que el Barça".

Actualitzat
Màrius Serra ha fet aquestes declaracions a l'Ateneu de Barcelona, en el marc d'una conferència sobre l'evolució de la relació entre els editors i els escriptors.

A partir de la dècada dels 90, el model anterior "on tothom feia de tot" va començar a canviar. Aquesta transformació ha culminat en la professionalització de la indústria, un món en què "l'autor a vegades se sent desemparat" i no acaba de trobar el seu lloc. L'escriptor ha passat a ser "algú que molesta".

Màrius Serra ha explicat com va veure la personificació d'aquests canvis a la Fira del Llibre de Frankfurt. Allà els agents literaris "es dedicaven a comprar i vendre peix". Tractaven la literatura d'una manera molt "freda", comportament que Serra ha definit de "pornografia de la transacció".
Anar al contingut