imatge d'arxiu de l'entrada del Col·legi Maristes Sants-Les Corts

Maristes demana perdó per escrit pels abusos sexuals: "Som conscients que arriba tard"

Ho fan en una carta que s'adreça a 25 exalumnes víctimes d'abusos sexuals els casos dels quals han prescrit i que ara indemnitzaran

Actualitzat

La institució dels Germans Maristes de Catalunya ha enviat una carta de perdó als 25 afectats que van ser víctimes d'abusos sexuals durant la seva etapa escolar i que ara rebran una indemnització. Es tracta de casos que no van ser jutjats perquè havien prescrit i que la institució es va comprometre a indemnitzar.

La carta, a la qual ha tingut accés TV3, va adreçada personalment a cada un dels afectats i els demana formalment perdó.

"Res no justifica el que va passar. Ens sentim profundament avergonyits i us demanem de tot cor perdó tot sabent que, si el concediu, no elimina el dolor que heu viscut."

Signada en nom de la institució pel responsable provincial dels Maristes, Pere Ferré, i el vicari Gabriel Villa-Real, el text reconeix tota responsabilitat.

"Som conscients que arriba tard en el procés personal que heu seguit. Com a institució ho lamentem humilment sense atenuants. No és admissible cap excusa. Menys encara per a una institució com la nostra, que hauria hagut de protegir-vos de tota forma d'abús i que, en el vostre cas, ha incomplert els seus compromisos."

 

 

De la setantena de denúncies per abusos relacionades amb les escoles dels Maristes, 31 eren casos prescrits que ara han estat valorats per una comissió externa. Aquesta comissió ha determinat que els 25 afectats que seran compensats van patir abusos de 9 professors. En funció de la gravetat dels abusos i de les seqüeles de les víctimes s'ha arribat a un acord econòmic pel qual els Maristes hauran de pagar a aquests antics alumnes entre 4.000 i 50.000 euros, segons el cas.

 

A banda de la compensació econòmica, la carta de perdó vol ser una compensació moral pels danys que han patit i ofereix -si ho volen- que l'acte de disculpa sigui personal i presencial.

 

 

ARXIVAT A:
Pederàstia Educació EsglésiaMenors
Anar al contingut