Barcelona

Mariona Carulla és elegida per majoria nova presidenta de l'Orfeó Català

Mariona Carulla és la nova presidenta de l'Orfeó Català. S'ha imposat amb un 67% dels vots sobre l'altre candidat, Enric Enrech, en uns resultats que s'han conegut de matinada. Carulla ha anunciat una "etapa daurada" per a l'entitat coral i el Palau de la Música, ha promès transparència i ha demanat unitat per superar l'època Millet.

Actualitzat
Ja se sap qui és la nova presidenta de l'Orfeó Català. Els socis han triat per majoria Mariona Carulla, que ha desbancat així l'altre candidat, Enric Enrech. Els prop de 400 socis que han assistit a l'assemblea general convocada per elegir la nova Junta Directiva de l'Orfeó Català poc es podien imaginar que duraria set hores i s'acabaria a les dues de la matinada. Ha estat una assemblea llarga, però també històrica, perquè eren les primeres eleccions democràtiques de l'Orfeó i, a més, ha tingut una participació molt alta, gairebé del 52%.

La majoria de socis han votat per correu, cosa que ha provocat que l'escrutini s'hagi allargat quatre hores i mitja, ja que cada papereta s'ha hagut de validar per evitar el frau. Han estat molt pocs els socis que s'han quedat per veure en viu quina candidatura sortia elegida, la de Mariona Carulla o la d'Enric Enrech.

Finalment, el president de la mesa electoral, Antoni Dalmau, ha proclamat la candidatura guanyadora. Mariona Carulla, que ja ha estat presidenta del Palau els últims 16 mesos, des que es va saber el saqueig de Millet i Montull, ha aconseguit el 64% dels vots.

"Una etapa daurada"

En el seu discurs, Carulla ha anunciat una "etapa daurada" per a l'Orfeó Català i el Palau de la Música, ha promès transparència, ha demanat unitat a tots els socis per superar l'època Millet i ha demanat també un vot de confiança als mecenes i patrocinadors, ja que els ha garantit una bona gestió econòmica. Els membres de la candidatura guanyadora han pres possessió dels càrrecs immediatament.

Mariona Carulla, de 66 anys, pertany a la família propietària d'Agrolimen, una de les principals empreses alimentàries de l'estat espanyol. És sòcia de l'Orfeó des de fa mig segle i havia format part de l'última junta.

Un any i mig després del saqueig

La campanya electoral d'aquests comicis de l'Orfeó s'ha fet gairebé un any i mig després de destapar-se el saqueig confessat per Fèlix Millet i Jordi Montull, i ha coincidit, també, amb la investigació judicial del desfalc i del presumpte finançament irregular de Convergència Democràtica de Catalunya.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut