Aquest és el moment en què la furgoneta policial arribava al centre de Soto del Real, prop de Madrid (EFE)
Aquest és el moment en què la furgoneta policial arribava al centre de Soto del Real, prop de Madrid (EFE)
Madrid

Mario Conde torna a la presó pel suposat blanqueig dels diners saquejats a Banesto

El jutge va decretar presó sense fiança per a ell i el seu advocat, acusats de la repatriació de 13 milions d'euros de Banesto des de paradisos fiscals

RedaccióActualitzat
Mario Conde ha passat la nit a la presó. L'exbanquer està ingressat al centre penitenciari de Soto del Real, prop de Madrid. El jutge considera que hi ha risc de fuga i de destrucció de proves, i per això ha decretat presó incondicional per a Conde i el seu advocat. Per a la seva filla, ha decretat arrest domiciliari, i al fill li ha retirat el passaport. La resta d'acusats han quedat en llibertat amb mesures cautelars.

​Conde està acusat d'haver repatriat 13 milions d'euros procedents de paradisos fiscals, uns diners que presumptament tenen l'origen en l'espoliació de Banesto, per la qual ja va ser condemnat i empresonat. L'exbanquer defensa que l'origen del patrimoni blanquejat és lícit i que ho acreditarà. Si no ho demostra, podria ser condemnat a 12 anys de presó.

Aquest dijous declararà el gendre de Conde, també investigat per haver participar presumptament en l'entramat que ha permès la repatriació del capital.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut