La presidenciable d'extrema dreta ha sortit de seguida a valorar el resultat de les eleccions

Marine Le Pen: "El resultat d'aquest vespre és una veritable victòria"

El partit d'extrema dreta Reagrupament Nacional aconsegueix els millors resultats de la seva història, el 41,8%, segons les projeccions dels mitjans francesos

Actualitzat

Els resultats de les eleccions presidencials franceses són clars: Emmanuel Macron continuarà a l'Elisi. Però Marine Le Pen, la candidata del partit d'extrema dreta Reagrupament Nacional, ha aconseguit uns resultats històrics, malgrat la derrota: el 41,8% dels vots en aquesta segona volta.

"El resultat d'aquest vespre és una veritable victòria", ha dit Le Pen, que no ha trigat ni vint minuts a comparèixer públicament per reconèixer els resultats. La candidata de Reagrupament Nacional ha dit als seus seguidors que "estem més decidits que mai" i que "els francesos aquesta nit parlen d'un contrapoder fort a Macron". Per això ha estès la mà a "tots aquells, vinguin d'on vinguin, que vulguin agrupar-se i unir les seves forces contra la política d'Emmanuel Macron".

En aquest sentit, Le Pen ha recordat que hi ha eleccions legislatives d'aquí a pocs dies: "El partit no està del tot acabat, d'aquí a una setmana tindrem eleccions legislatives."

"Emmanuel Macron no farà res per reparar les fractures que divideixen el nostre país i fan patir els nostres compatriotes. Per evitar aquest acaparament de poder, més que mai continuaré el meu compromís amb França i els francesos amb l'energia, la perseverança i l'afecte que coneixeu. Per tant, llancem aquesta nit la gran batalla de les legislatives".

Le Pen també ha augurat una llarga vida a l'extrema dreta francesa: "Ens han enterrat mil vegades i la història no ha donat la raó als qui esperaven la nostra desaparició", ha avisat.

La presidenciable, que ha perdut les seves terceres eleccions com a candidata, ha tingut per primer cop un rival a la dreta a la cursa cap a l'Elisi: l'ultradretà Éric Zemmour.

Seguidors de Le Pen lamenten la derrota de la candidata a les presidencials franceses (REUTERS/Yves Herman)

Le Pen, la cara mediàtica de l'extrema dreta

Va rellevar el seu pare en el lideratge del Front Nacional el 2011 amb l'objectiu de "desdimonitzar" el partit  i va acabar expulsant-lo. Un canvi, si més no, cosmètic per allunyar la imatge racista i antisemita. Reagrupament Nacional, com es diu ara, segueix, però, volent frenar la immigració i sent euroescèptic, malgrat que el 2014 va ser el partit més votat a França a les europees.

De 53 anys, Le Pen és dura però amb cara jovial, mediàtica, amb carisma, directa. Ha estat eurodiputada, consellera regional i regidora. Actualment és diputada. 

Amiga de Putin, va haver de destruir un milió de fullets electorals en què apareixia amb ell. Mentre el seu rival, Emmanuel Macron, s'embrancava en temes d'altura com la diplomàcia en la guerra d'Ucraïna, ella ha centrat la campanya en temes socials de màxim interès per als francesos, com el poder adquisitiu en temps difícils.

Amb 3 exparelles i 3 fills, diu que si deixa la política es dedicarà a criar gats, i, com ells, ha demostrat que té diverses vides reapareixent amb força quan ja se la donava per amortitzada.

 

ARXIVAT A:
FrançaEleccions França 2022
Anar al contingut