Imatge de la reunió celebrada aquest dijous 4 de maig de 2017 entre representants del Ministeri de Foment i l'alcaldessa de l'Hospitalet. …
Imatge de la reunió celebrada aquest dijous 4 de maig de 2017 entre representants del Ministeri de Foment i l'alcaldessa de l'Hospitalet. (Horitzontal)

Marín es mostra "satisfeta" davant el compromís de l'Estat d'integrar el ferrocarril al seu pas per l'Hospitalet

Actualitzat

ACN L'Hospitalet de Llobregat.-L'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, que aquest dijous s'ha reunit a Madrid amb el secretari d'estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, ha mostrat la seva satisfacció davant el compromís del Ministeri de Foment de reprendre el projecte d'integració urbana del ferrocarril al seu pas per la ciutat. Durant la reunió, s'ha informat a l'alcaldessa que en el termini d'un mes es reunirà la Comissió Tècnica, integrada per l'Ajuntament, la Generalitat i el Ministeri de Foment, per revisar i actualitzar el projecte. Tot i que ha mostrat "cautela" fins que no es confirmi un calendari d'execució de l'obra, Marín ha "celebrat" el canvi d'actitud del govern espanyol i que a la reunió d'avui s'hagi "ratificat" el que ja van anunciar el president del Govern, Mariano Rajoy, i el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, en la seva visita a Barcelona el passat 28 de març.

Núria Marín ha recordat que "estem davant d'un projecte cabdal per a l'Hospitalet i per al país, una oportunitat històrica que no es pot posposar més. El soterrament de les vies i la construcció del túnel de L'Hospitalet i de l'intercanviador de la Torrassa permetrà cosir la ciutat, millorar les connexions entre els barris del nord i del sud i reconvertir Rodalies en un autèntic metro regional". A més, l'alcaldessa també ha afegit que l'execució d'aquest projecte contribuirà a disminuir el trànsit de vehicles privats i la contaminació atmosfèrica, "un tema prioritari a les agendes de les institucions".

Anar al contingut