Pla general dels preparatius de l'espectacle 'F/F Föhn' al Centre d'Arts de les Terre sde l'Ebre, lo Pati. Imatge del 9 d&#…
Pla general dels preparatius de l'espectacle 'F/F Föhn' al Centre d'Arts de les Terre sde l'Ebre, lo Pati. Imatge del 9 d'octubre de 2018. (horitzontal)

Marielena Roqué i Oriol Escursell exploren els efectes del vent sobre l'ànim de les persones a 'F/F Föhn'

ACN Amposta.-L'efecte Föhn, un fenomen termodinàmic que es produeix quan una massa d'aire entre en contacte amb una muntanya i es produeix un canvi brusc d'aquest aire al descendir pel vessant oposat, és el concepte a partir del qual Marielena Roqué i Oriol Escursell donen forma a un espectacle que vol reflexionar sobre la influència dels vents en l'estat d'ànim i la salut mental de les persones. 'F\/F Föhn' és una coproducció del Centre d'Art de les Terres de l'Ebre, lo Pati, i el Festival Internacional de Teatre i Circ d'Amposta (FesticAM), que s'estrenarà aquest divendres i dissabte al vespre en el marc d'aquest certamen. És un espectacle que els seus creadors defineixen com a "transdisciplinari", un "work in progress" col·lectiu que connecta holísticament disciplines artístiques com el teatre, el circ o la dansa, així com arts plàstiques, sonores i visuals.

Roqué, cofundadora de la Companyia Carles Santos, i Escursell, de la companyia de circ L'Últim Vals, volen oferir un espectacle d'interaccions creuades, traspassant les pròpies disciplines, amb artistes plàstics que intervindran en algunes obres o peces escenogràfiques de Roqué per transformar-les, com a part de l'acció. Una interacció intergeneracional, amb artistes consolidats i emergents. En la presentació del muntatge, Roqué ha revelat alguns elements que formaran part de l'escenografia: una gran paret central i mòbil del Pati que els participants fan girar o hi pugen a sobre. També un magma de mànegues de regadiu que simbolitzen la connexió amb la terra i l'entorn. Es projectarà material visual i es produirà material sonor. Una acció d'"alt risc", segons l'artista, condicionada pel moment concret de cada representació i amb voluntat de continuar construint-se més enllà del FesticAM.En l'espectacle, que s'ha estat gestant durant quinze dies, intervindran els artistes Cristina Torta, David Sales, Eva Giné, Jacint Hierro, Joel Chalé, Laura Alcalà, Mariaelena Roqué, Oriol Escursell, Raquel Arribas, Sergio Gonzalez i Silvia Capell. L'espai sonor i músiques anirà a càrrec d'Edgar De Ramon, la projecció visual, de Jordi Giner, mentre que l'aassistent de vestuari serà Virginia Prades. Els tutors dels estudiants que hi participaran són Antònia Ripoll i Santi Valldepérez, d'ESARDI; i Bienve Borràs, de l'ETCA.

Anar al contingut