Marie Kondo (Wikimedia Commons)

Marie Kondo admet que no cal ser tan ordenat: "M'he donat per vençuda"

La reina de l'ordre publica un nou llibre, que presenta com un nou mètode per portar una vida feliç

Com a professional de l'ordre, Marie Kondo continua venent llibres, però ara amb una versió més relaxada. Amb 38 anys i tres fills, ha comprovat que tenien raó els que li deien que no era realista i que costa molt tenir la casa al dia.

"M'he donat per vençuda", ha dit en unes declaracions recollides al Washington Post que han fet fortuna. "Ara m'adono que el que és important per mi és gaudir de passar temps amb els meus fills a casa", assegura.

El 2015 va vendre milions d'exemplars a tot el món de "La màgia de l'ordre" i va revolucionar les cases amb el seu mètode KonMari, basat a llençar molt i tenir perfectament organitzades unes quantes samarretes o tovalloles.

Més endavant, va portar a Netflix l'èxit del seu sistema i també va obrir una botiga online d'objectes de la llar amb l'argument d'"elevar la sensibilitat per allò que et fa sentir bé".

Ara vol continuar el seu èxit empresarial difonent les bondats d'un altre mètode, resumit en un nou llibre: "El mètode Kurashi: com organitzar el teu espai per crear el teu estil de vida ideal". Kondo amplia el concepte japonès de "kurashi" o "forma de vida", amb l'objectiu que la gent identifiqui la pau i la felicitat en les petites activitats quotidianes, i inclou 125 exemples amb fotografies.

"Casa meva està desordenada, però la manera com estic passant el meu temps és la manera correcta per a mi en aquest moment, en aquesta etapa de la meva vida", diu Marie Kondo, que va tenir el tercer fill l'any passat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marie Kondo (@mariekondo)


La conclusió bàsica és que el "kurashi" ideal "es refereix al que fem i no al lloc on vivim". Expressat d'una altra manera, es tractaria de mirar més endins i menys cap a fora.

No preocupar-se tant per l'ordre de la casa li deixa "més espai a l'agenda" i temps per entendre que "ordenar és un procés més profund", com escriu al seu últim llibre.

Anar al contingut