La pescadora de la Ràpita Maribel Cera
La pescadora de la Ràpita Maribel Cera

Maribel Cera, una de les poques pescadores de Catalunya, lluita per trencar estereotips

És presidenta de l'Associació de Dones de la Mar, que pretén reconèixer les tasques, sovint invisibles, de les dones en aquest sector i feminitzar els estaments marítims

Actualitzat

A Catalunya només hi ha mitja dotzena de pescadores professionals, una d'elles és la Maribel Cera, que lluita per trencar estereotips i poder fer la feina que realment li agrada. Als set anys ja acompanyava el seu pare a la barca.

Acaba de ser reelegida presidenta de l'Associació Catalana de Dones de la Mar, que pretén reconèixer les tasques, sovint invisibles, de les dones en aquest sector, i feminitzar els estaments marítims.

Maribel diu que les dones sempre han fet feines invisibles perquè no se'ls reconeix la feina i el que volen des de l'associació és que tinguin veu i vot en el sector pesquer.

"Actualment hi ha hagut una revolució i la dona accedeix més al lloc de treball. Però encara hi ha un llarg camí per regularitzar. Ara estem trencant l'estereotip de pesca-home, ara també hi ha pesca-home i dona, entre els dos fem un equip fabulós."


"La mar no fa distincions. És una feina bonica"

Per conèixer més sobre la feina de pescadora de la Maribel Cera i la seva lluita per fer-la visible, podeu veure el vídeo següent:
 

 

 

ARXIVAT A:
FeminismePesca
Anar al contingut