Mariano Rajoy hauria ordenat investigar els comptes dels Pujol a Andorra

Segons el diari Público, Jorge Moragas, cap de gabinet de Rajoy, hauria pressionat en persona els responsables de la Banca Privada d'Andorra

RedaccióActualitzat

Aquest dimarts s'han descobert més informacions sobre la guerra bruta de l'administració central espanyola contra polítics independentistes catalans.

Ha estat el diari digital Público el que, a la mateixa hora que Mariano Rajoy ha començat el seu discurs d'investidura, ha fet pública una informació que assegura que el president del govern en funcions i aspirant a la reelecció hauria enviat a Andorra el seu cap de gabinet, Jorge Moragas, per aconseguir informació bancària sobre Jordi Pujol i la seva família.

Segons afirma el digital, aquestes visites haurien començat el juny del 2014 i, després de Moragas, hi hauria anat també el secretari d'estat de Comerç, Jaime García-Legaz. Aquestes visites haurien coincidit en el temps amb la confessió de Jordi Pujol que tenia diners a Andorra, segons ell, una herència secreta del seu pare.

Moragas i García-Legaz haurien negociat amb els propietaris de la Banca Privada d'Andorra (BPA), els germans Ramon i Higini Cierco, i també amb el govern andorrà. Segons aquesta informació, en la seva visita a Andorra, el gener del 2015, Rajoy hauria aprofitat per tancar l'acord de cessió de les dades de Pujol, que 20 dies després va haver d'anar a declarar davant la justícia pel cas.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut