Mariàngela Vilallonga substituirà Laura Borràs a la Conselleria de Cultura

Actualitzat
TEMA:
Generalitat de Catalunya

Mariàngela Vilallonga serà la nova consellera de Cultura, en substitució de Laura Borràs.

Nascuda a Girona el 1952, VIlallonga és doctora en Filologia Clàssica i catedràtica de Llatí a la Universitat de Girona, Vilallonga és, a més a més, vicepresidenta segona de l'Institut d'Estudis Catalans.

En el camp de la investigació, destaquen els seus projectes sobre els humanistes a la Corona d'Aragó, als segles XV i XVI. Justament en reconeixement a la seva recerca en el aquest cap, el 2016 Vilallonga va rebre la Creu de Sant Jordi. 
 

 

També destaquen els seus estudis sobre l'obra de Mercè Rodoreda.

VIlallonga és autora de més d'una dotzena de monografies i  llibres i ha col·laborat amb diversos mitjans de comunicació.

Ara, Vilallonga dirigirà la Conselleria de Cultura, després que Laura Borràs deixi el càrrec per presentar-se a les eleccions generals a la llista de Junts per Catalunya, amb Jordi Sànchez.

Amb ella, els últims quatre anys el Departament de Cultura l'hauran encapçalat quatre persones diferents. El 2016 va ser nomenat Santi Vila, que va passar el relleu el 2017 a Lluís Puig. El 2018 va ser nomenada Laura Borràs, que ara cedirà el lloc a Mariàngela Vilallonga.

ARXIVAT A:
Generalitat de Catalunya Eleccions 28A
Anar al contingut