La coreògrafa Maria Rovira durant la roda de premsa de presentació de l'espectacle 'Trànsit & Cuba' aquest dimarts 18 de juliol d…
La coreògrafa Maria Rovira durant la roda de premsa de presentació de l'espectacle 'Trànsit & Cuba' aquest dimarts 18 de juliol de 2017. (Horitzontal).

Maria Rovira impulsa 'Crea', una nova companyia de dansa i una acadèmia

ACN Barcelona.-La coreògrafa mataronina Maria Rovira ha anunciat aquest dimarts que ha posat en marxa una plataforma d'activitat artística i cultural. Es tracta d'una iniciativa que compta amb una companyia de dansa; 'Recrea Dance Company', una acadèmia de dansa privada; 'Crea Dance Academy' i un mètode d'aprenentatge: 'Crea'. Tot plegat amb una "clara" vocació internacional de manera que els alumnes podran comptar amb el suport de "referents" del sector d'arreu d'Europa i d'Amèrica del Sud i fer-hi pràctiques. "Crea és un nou començament. Barcelona i Catalunya necessiten una companyia nacional de dansa", ha assegurat Rovira. L'acadèmia de dansa començarà a treballar aquest setembre. La coreògrafa ha explicat el projecte durant la presentació de l'espectacle 'Trànsit & Cuba' que es podrà veure al Mercat de les Flors el 20 i 21 de juliol en el marc del Grec.

La col·laboració amb el festival Grec suposa el retorn de Maria Rovira a Barcelona. Ho farà amb quatre propostes: 'El cruce sobre el Niágara', 'El Salt de Nijinsky', 'Impronta' i 'Babbel 2.0'. 'El cruce sobre el Niágara' és un treball de Marianela Boán, una de les coreògrafes més destacades de Cuba. Es tracta d'una coreografia estrenada el 1987 per la companyia Danza Contemporánea de Cuba.'El Salt de Nijinsky' tornarà als escenaris, tot i que en aquest cas amb un nou format que Rovira ha preparat per l'ocasió. De fet, el treball inicial el va portar a escena Trànsit Dansa pel Grec 2007. En aquest cas, la revisió compta amb la música de Javier Gamazo i Marc Álvarez. La peça s'inspira en una famosa fotografia del ballarí Vaslav Nijinsky i indaga en els misteris de la memòria i el significat metafòric del salt. La ballarina i coreografia de dansa contemporània també oferirà l'estrena d''Impronta', un solo femení, i 'Babbel 2.0'. Aquesta última és una creació de Rovira per Acosta Danza que mostra, amb el llenguatge del moviment, com cada vegada estem menys comunicats tot i la sobreexplotació d'informació. 'Babbel 2.0' comptarà amb ballarins catalans i amb artistes cubans de la companyia Acosta Danza. I és que Rovira ha treballat en els últims anys a bona part de l'Amèrica Llatina i ha establert diversos contactes que ara es visualitzen en els espectacles que oferirà el Grec. Segons ha explicat, els quatre espectacles mostraran una dansa "física" amb "moviment" on els ballarins "ho donen tot".

Anar al contingut