La nova degana del Col·legi d'Advocats de Barcelona, Maria Eugènia Gay, en el discurs de parlament de la presa de possessió davant del degà sor…
La nova degana del Col·legi d'Advocats de Barcelona, Maria Eugènia Gay, en el discurs de parlament de la presa de possessió davant del degà sortint, Oriol rusca, el 13 de juliol del 2017. Pla mig. (Horitzontal)

Maria Eugènia Gay pren possessió com a nova degana del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona

ACN Barcelona.-Maria Eugènia Gay ha estat proclamada aquest dijous nova degana del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, en un acte celebrat a la Sala d'Actes de la seu de l'ens. Gay pren el relleu d'Oriol Rusca, que ha exercit el càrrec des del juliol del 2013. Gay encapçala la nova junta de govern de l'ICAB, que per primera vegada es renova totalment i que estarà formada per Jordi Pina com a vicedegà, Jesús Sánchez com a secretari i tretze diputats, Olga Arderiu, Josep M. Balcells, Joaquim de Miquel, Carlos Echavarri, Susana Ferrer, Núria Flaquer, Alejandro Fuentes-Lojo, Emma Gumbert, Frederic Munné, Yvonne Pavía , Rodolfo Tesone, M. Carmen Valenzuela i Cristina Vallejo.

La degana ha destacat en el seu discurs els moments polítics i socials "controvertits" que viu el país, i ha afirmat que a l'advocacia li pertoca reclamar respecte "per l'Estat de dret i la Democràcia".També s'ha referit al torn d'ofici per afirmar que s'aconseguirà la "dignificació" d'aquesta branca de l'advocacia. "Aconseguirem que la justícia gratuïta sigui el motor que generi el batec del cor de la justícia", ha dit Gay.Pel que fa a les línies programàtiques del seu mandat ha explicat que es reivindicarà "amb fermesa" la "necessitat de ser escoltats" en el procés de formulació de les lleis que afecten la professió, perquè sense la participació de l'advocacia "no es pot garantir una legislació adequada a la realitat social" que "resulti útil per a tothom i adequada per a la defensa dels drets".

Anar al contingut