María Dolores de Cospedal i Mariano Rajoy en una reunió de l'executiva del PP.
De Cospedal, al costat de Rajoy, està convençuda que el PP remuntarà el vol a les pròximes eleccions. (Foto: Reuters)
Madrid

María Dolores de Cospedal assegura que Podem és un partit "molt perillós per a la democràcia"

El número dos del PSOE, César Luena, replica la dirigent del PP afirmant que "el que és perillós és dir que altres partits són perillosos"

RedaccióActualitzat

El Partit Popular considera que Podem -la tercera força en estimació de vot, segons el CIS- és un partit "populista", d'"extrema esquerra" i "molt perillós per a la democràcia". Ho ha assegurat la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, en una entrevista a Onda Cero en què ha tret ferro al retrocés electoral al baròmetre del CIS.

De Cospedal ha remarcat que la formació que impulsa Pablo Iglesias defensa el "model" de Veneçuela i que és "molt perillós per al sistema, per a la democràcia, la llibertat de premsa i tot el que s'ha aconseguit en aquest país". La número dos del PP ha rebutjat parlar de "daltabaix" electoral del partit després de les últimes estimacions electorals d'aquest dimecres, que donen als populars un 27,5% de vots, seguits dels socialistes a menys de quatre punts, i de Podem, a cinc. María Dolores de Cospedal admet que hi ha "una rebaixa important del vot", però es mostra convençuda que, quan arribi el moment, "no de parlar de filosofies, sinó de donar solucions", els ciutadans es pronunciaran "d'una altra manera".

Sobre Podem, la secretària general del PP ha apuntat que "algú que diu que tot està malament i no dóna solucions potser ens està enganyant a tots". Segons De Cospedal, aquesta força "ha emergit en un moment mol difícil d'Espanya, fonamentalment per la crisi econòmica", encara que també perquè "s'han descobert alguns temes de corrupció i l'opinió pública ha arribat a la màxima indignació contra la classe política, que -diu la dirigent popular- ha portat la democràcia a aquest país".

"El que és perillós és dir que altres partits són perillosos"

El PSOE ha replicat De Cospedal a través del seu secretari d'Organització, César Luena, que ha assenyalat que "el que és perillós és dir que altres partits són perillosos". Segons Luena, el "perill" per al sistema és que la secretària general del PP "digui que ja no pot fer més contra la corrupció". El dirigent socialista diu que "el que és perillós és un partit que s'ha finançat suposadament de manera irregular durant vint anys".

Anar al contingut