Nova York

Maria del Mar Bonet i Miguel Poveda comparteixen escenari a Nova York

La cantant mallorquina Maria del Mar Bonet i el "cantaor" català Miguel Poveda han compartit escenari per primera vegada gràcies a "Els treballs i els dies", un recital caracteritzat per la fusió de gèneres tradicionalment distanciats, com la música popular mallorquina de Bonet i el flamenc de Poveda. El recital ha aconseguit omplir l'auditori del Museu d'Art Metropolità de Nova York.

Actualitzat

L'Auditori Grace Rainey Rogers s'ha convertit en el punt d'unió d'un ampli repertori de sons i ritmes de les Balears, Catalunya, Andalusia, Itàlia, el nord de l'Àfrica i fins i tot Armènia, després que cada un dels artistes ha interpretat per separat diversos temes de la seva carrera.

La unió de les dues veus ha estat un peculiar homenatge al flamenc i la música popular mallorquina, de manera que s'ha pogut sentir el Poveda més mediterrani i la Bonet més flamenca. "Ens hem portat cadascun al nostre terreny i ha estat fàcil, perquè els camins que hem trobat per unir-nos s'ajuntaven per naturalesa. La nostra obra comparteix ànima i esperit", ha dit Poveda al final del concert. Bonet, per la seva banda, ha indicat que la fusió no ha estat difícil, ja que els dos artistes comparteixen la voluntat de "crear músiques i sons per arribar als terrenys comuns de les dues tendències".

El nexe d''unió de l'espectacle ha estat la poesia i al Metropolitan s'hi han pogut sentir versos de Maria Mercè Marçal, Joan Brossa, Jacint Verdaguer i Jaime Gil de Biedma. Al concert hi ha assistit l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall, que passa aquests dies a Nova York. L'activitat s'emmarcava en els actes que l'Institut Ramon Llull ha programat a Nova York i es podrà veure a Barcelona durant el Festival Grec.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut