Paco Marhuenda, director del diari "La Razón", arriba als jutjats
Paco Marhuenda, director del diari "La Razón", arriba als jutjats
Madrid

Marhuenda sobre Cifuentes: "Ja ens hem inventat una cosa per fotre-la"

Marhuenda i el president de "La Razón", Mauricio Casals, treien pit de "clavar hòsties" i inventar-se notícies per evitar que Cifuentes denunciés les irregularitats al Canal de Isabel II

RedaccióActualitzat

Una derivada del cas de presumpta corrupció al Canal de Isabel II, que ha acabat amb l'expresident madrileny Ignacio González detingut, són les presumptes amenaces a la presidenta de Madrid, Cristina Cifuentes, per part del director del diari "La Razón", Francisco Marhuenda, i del president del diari, Mauricio Casals.

Tots dos han estat gravats per la Guàrdia Civil en les seves converses amb el conseller delegat de "La Razón" Edmundo Rodríguez, un dels principals investigats en l'anomenada operació Lezo i que va presidir la filial sud-americana del Canal, Inassa, fins que va ser destituït en sortir a la llum els papers de Panamà. D'aquestes gravacions, que ha difós ara "El Español", es desprenen coaccions, de "clavar hòsties" i inventar-se notícies per evitar que Cifuentes denunciés les irregularitats al Canal de Isabel II, l'empresa pública de gestió de l'aigua.

"Ja ens hem inventat una cosa per fotre-la."

Així, tant Casals com Marhuenda justificaven com des del seu rotatiu farien el possible per evitar que Cifuentes denunciés. I Casals encara anava a més:

"Cifuentes ha de veure que no és només 'La Razón', Antena 3, Onda Cero, La Sexta."

Resumint una reunió amb Cifuentes a mitjans del 2016, Marhuenda deia també a Rodríguez Sobrino:

"Li hem dit que ets un soldat nostre, que ets intocable per a nosaltres i ella, per les males, té molt a perdre. En una guerra no pot guanyar."

Quan la Comunitat de Madrid va anunciar que denunciaria les irregularitats al Canal de Isabel II, Rodríguez va contactar amb Casals per demanar ajuda i aquest li va mostrar el seu compromís a fer-ho pressionant fins i tot el director de "La Razón", segons publica "El Español":

"Ja li he dit (a Marhuenda) que la seva continuïtat depèn d'això."

Marhuenda fins i tot es va disculpar per haver publicat una notícia positiva sobre el número dos de Cifuentes, Ángel Garrido:

"Sento això de Garrido, ja he dit que no surt res bo d'ell. Ja ens hem inventat una cosa per fotre-la i que en prengui nota. Li he dit: 'tu mateixa, fa molt temps que ets al govern. Ara, la gent associa el Canal a vosaltres, punt, i Ignacio González és PP. Tu mateixa."

 

"Demà fotrem una altra hòstia a la Cifu"

Les converses ara interceptades revelen també els insults que Marhuenda proferia a la cap de gabinet de Cifuentes, Marisa González:

"M'ha trucat la mala puta de la Marisa per la nata que li hem fotut avui. Li ha fet molt mal. La Marisa vol saber si és una campanya. Evidentment he dit que no, no cal reconèixer-ho, no és tonta. Li he dit: 'home, si feu les coses malament, doncs nosaltres...' Demà fotrem una altra hòstia a la Cifu."

Tots dos, precisament, han declarat davant del jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco per aclarir si van intentar coaccionar Cifuentes perquè no denunciés les irregularitats a l'empresa pública de gestió de l'aigua.

Marhuenda: "Estic supertranquil"

En la sortida dels jutjats, Marhuenda ha negat categòricament els fets de què se l'acusen i ha reiterat insistentment que se sent molt tranquil perquè mai ha pressionat ni coaccionat la presidenta de la Comunitat de Madrid:

"Estic molt tranquil perquè mai l'he pressionat i insisteixo en el que he dit al jutge: que al llarg de la setmana vaig a moltes tertúlies i en cap no trobareu cap crítica a Cristina Cifuentes. Si hagués fet alguna cosa incorrecta, seria allà i soc aquí. Estic supertranquil, però em dol que una conversa privada en què intentava ajudar un amic que estava desesperat i que insistia que era innocent i que no havia fet res incorrecte s'hagi tergiversat i sembli el que no és. La prova és que el diari que jo dirigeixo mai, mai, mai ha publicat res contra Cristina Cifuentes. Qualsevol de vosaltres ho podeu mirar. Ho podria haver fet i no ho he fet. Això demostra la meva total innocència."

Marhuenda ha insistit que no l'ha amenaçada mai:

"Orgullós i tranquil que no he fet res incorrecte. Com la vaig poder pressionar? És absurd. Mai li he demanat res (...). No he fet cap gestió, ni influït ni coaccionat ni res."

Amb tot, ha admès haver-se equivocat per haver dit "mala puta" a Marisa González, a qui ha demanat perdó. Tot i això, ho ha justificat al·legant que era una conversa privada i que Edmundo Rodríguez estava "obsessionat" que es filtraven "coses" des de la Comunitat de Madrid.

 

"No diré res. Demostraré que no he orquestrat cap campanya d'intimidació"

Abans, Francisco Marhuenda ha negat també des de Twitter que mai hagi intimidat ni coaccionat la presidenta de la Comunitat de Madrid. Així trencava el seu silenci l'endemà que es va saber que el jutge Eloy Velasco, que instrueix la causa contra Ignacio González, l'ha imputat. Marhuenda ha afegit que no dirà res fins a la declaració, prevista per a aquest dijous mateix:

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut