La filla de Neus Català: "Ha marxat cantant cançons revolucionàries"

Dimarts, se celebrarà un funeral a Móra la Nova i un altre d'íntim per a la família i els amics als Guiamets

RedaccióActualitzat

El tanatori de Móra d'Ebre, a la Ribera d'Ebre, acull des d'aquest diumenge al migdia la capella ardent de Neus Català, l'última supervivent catalana dels camps d'extermini nazis. Neus Català va morir ahir als 103 anys a la seva localitat natal, els Guiamets, al Priorat.

El funeral se celebrarà dimarts a les dotze del migdia al tanatori de Móra la Nova, una cerimònia que serà oberta i a la qual assistirà una àmplia representació del govern. Després, familiars i amics li donaran l'últim adeu en un acte més íntim als Guiamets, on serà enterrada. L'Ajuntament de la població ha decretat tres dies de dol.

La Generalitat estudiarà també, sempre d'acord amb la família, un nou reconeixement institucional a aquesta lluitadora fins al final. És significatiu, en aquest sentit, el que ha explicat avui, emocionada, la seva filla, Margarita Català: que va morir tranquil·la i conscient fins a l'últim moment. I, geni i figura, cantant cançons revolucionàries:

"He pogut estar al seu costat l'última setmana, parlar-hi, i hem cantat cançons revolucionàries. Li posava el mòbil a l'orella i cantava amb mi."

Avui mateix s'ha creat un compte de Twitter per mantenir viva la seva memòria:

ARXIVAT A:
Antifeixisme
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut