Madrid

Margallo envia a les ambaixades un manual contra el procés: "No hi ha espoli, hi ha solidaritat"

El document, inspirat en la campanya "Stronger Together" del govern Cameron, afirma que el separatisme no és una opció democràtica, sinó que trenca la convivència dels espanyols.

RedaccióActualitzat

El Ministeri d'Afers Exteriors espanyol ha enviat un document a totes les seves ambaixades i consolats per contraatacar el repte sobiranista. Segons publica avui "El País", es tracta d'un manual de més de 200 pàgines, quan habitualment les directrius comunicatives sobre qüestions centrals d'Espanya -com la reforma laboral o el conflicte sirià- són telegrames de dos folis com a màxim.

L'informe, titulat "Per la convivència democràtica", està inspirat en la campanya "Stronger Together" del govern Cameron perquè no guanyi el "sí" al referèndum sobre la independència d'Escòcia.

Amb format de preguntes i respostes, el manual espanyol insisteix en la idea que el separatisme no és una opció democràtica, sinó que trenca la convivència dels espanyols, un marc de concòrdia, diu, que es va obrir amb la transició després de pactar la Constitució Espanyola.

Sobre el diàleg que reclama Artur Mas, el document respon que Mariano Rajoy va oferir per escrit en una carta al govern català diàleg sense data de caducitat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut