Noies i dones de diverses edats han participat al taller d'autodefensa a Vilobí
Noies i dones de diverses edats han participat al taller d'autodefensa a Vilobí
Vilobí d'Onyar

Mares i filles fan juntes un taller d'autodefensa a Vilobí d'Onyar: "Les empodera"

Aprenen a treure's de sobre un hipotètic agressor

TEMA:
Violència masclista

A Vilobí d'Onyar, a la Selva, han organitzat un taller d'autodefensa per a dones que ha quedat ple de seguida.

La Carmen Aragón, l'entrenadora que l'imparteix, els dona eines i estratègies per treure's de sobre un agressor. És una formació tan física com mental, d'empoderament, com s'explica en aquest reportatge:


Anar amb por pel carrer

Helena Gamundi explica que ha volgut que la seva filla s'hi apunti perquè no vagi amb por, sàpiga reaccionar si es troba en una situació de perill i aprengui estratègies i recursos per defensar-se.

Al taller hi ha dones de totes les edats però entre elles moltes adolescents, com l'Amèlia Sunyer, que confessa que s'ha trobat en situacions incòmodes en què s'ha sentit indefensa, i la Míriam Toro, que diu que ha viscut moments difícils amb amigues.

Empoderades

L'entrenadora explica que quan es posen els guants de boxa se senten poderoses i això les empodera, i que aquest és el canvi que busca.

La regidora d'Igualtat de Vilobí, Laura Rosales, destaca que s'hi hagin apuntat dones de totes les edats. Remarca la satisfacció perquè n'hi hagi de grans i que hi participin mares i filles juntes.

L'èxit i la necessitat ha fet que en programin almenys un altre al mes de març i no descarten fer-ne més, perquè hi ha llista d'espera.

 
ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut