Barcelona

Marco diu que va ser l'entorn de Camacho, i no Zaragoza, el que va encarregar la gravació de La Camarga

L'exdirector de l'agència de detectius Método 3 denuncia Camacho davant dels tribunals per calúmnies arran de la gravació de La Camarga. Diu que ella ho sabia i, per tant, va ser legal, i que s'ha cansat de les amenaces de l'entorn del PP.

Actualitzat

L'exdirector de l'agència de detectius Método 3 Francisco Marco ha denunciat per calúmnies la líder del PP Alícia Sánchez-Camacho arran de la gravació de La Camarga. Marco ho ha explicat durant la seva compareixença en la comissió d'investigació sobre el frau al Parlament, on ha assegurat que només la retirarà si Camacho es retracta de les mentides que ha vessat sobre ell perquè no vol "que això afecti la campanya electoral".

Indignat amb Camacho i "l'entorn del PP", Marco ha afirmat: "M'he cansat d'aguantar amenaces i visites intempestives de la Policia a casa meva" i ha explicat que ha decidit portar ara als tribunals la líder del PP després de tots els perjudicis soferts pel cas de la gravació, inclosa la seva detenció, però que han anat més enllà amb dues entrades i registres a casa seva "que m'han arruïnat la vida" perquè des de fonts del PP es va dir als jutjats que tenien constància que ell es repartia diners amb tercers. Marco ha dit que està fart d'"haver de plegar-se als interessos del PP de Catalunya". "Van intentar matar-me amb la seva policia, (...) no ho van aconseguir i continuo aquí".

Marco, que ha dit que abans era votant del PP, ha afirmat que ara, després de denunciar, està molt més tranquil perquè "estic segur que, si em tornessin a atacar, el Parlament en ple s'aixecaria per defensar-me".

Una gravació consentida

El detectiu ha reiterat una vegada i una altra que l'enregistrament era legal perquè va ser consentida per una de les parts. I de fet, ha senyalat directament qui i per què va ser legal: "Vostè, Alicia Sánchez-Camacho va consentir la gravació".

Segons ell, és per aquest motiu que la líder del PP català no el pot denunciar. "Alícia Sánchez-Camacho no em va demandar perquè no pot, perquè va pactar amb mi".

És per aquest pacte amb Camacho, que Marco ha dit que no pot donar detalls sobre el contingut de la gravació. També s'ha amparat en les seves obligacions professionals per no respondre qui va pagar el dinar de La Camarga. Sobre qui el va encarregar, ha negat que fos Zaragoza i ha apuntat a "l'entorn més pròxim" de Sánchez Camacho. Pel que fa al suposat pacte entre partits per tancar l'assumpte, Marco ha dit que primer va ser ell qui en va parlar, però que després se'n va desdir perquè les seves fonts li ho van desmentir i van rebaixar-ho fins a deixar-ho en què hi havia persones dins del PPC i el PSC interessades a enterrar el tema. 

Marco ha assegurat que no ha escoltat l'enregistrament, i que no ho ha fet per no trencar per error el pacte de confidencialitat que té amb Camacho, però ha advertit que el CD que es va escoltar al Parlament no és l'àudio original, com tampoc ho és el que circula per internet. Segons ell, només ho ha un enregistrament de La Camarga, i és el que està consignat al tribunal.

L'exdirector de Método 3 ha agraït l'oportunitat d'explicar-se al Parlament i ha defensat la seva professionalitat després que Camacho l'anomenés espia durant la jornada de divendres. "Avui per fi em puc defensar. Jo no sóc un espia, jo sóc detectiu privat". I ha opinat que, en tot cas, l'"espia" és Sánchez-Camacho perquè "es reuneix amb gent per treure informació" i després fer-la servir i també l'obté dels seus contactes amb la policia.

Prèviament, en declaracions a "El Suplement" de Catalunya Ràdio, Marco va dir que "Camacho és una mentidera compulsiva".

Enganxada amb Santi Rodríguez (PPC)

Marco s'ha enganxat amb el diputat Santi Rodríguez, del PP Catalunya, per parlar del llibre sobre La Camarga, escrit per dos extreballadors de Método 3, i que està sota investigació. El detectiu li ha recordat que ell no s'ha referit al contingut del CD amb la gravació a Maria Victoria Álvarez, tot i que l'enregistrament mai ha estat investigat, com sí que ho està el llibre per la presumpta falsedat d'algunes de les afirmacions que conté.

En reiterades ocasions, Francisco Marco ha apuntat que tot l'afer de La Camarga s'ha sobredimensionat per interessos polítics, i que a ell se l'ha "usat políticament": "Que si era del CNI espanyol, que si del CNI català... Jo era un simple empresari", s'ha defensat.

La relació amb Zaragoza i el PSC

Pel que fa al PSC, Marco ha dit que el partit "com a institució no va contractar Método 3 per a la gravació de La Camarga", i també ha negat cap favor al PSC vinculat a aquest cas.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut