Marchena rebutja fer un acarament entre Pérez de los Cobos i Ferran López
El president del tribunal, Manuel Marchena, aquest dimarts al Tribunal Suprem
Madrid

Marchena rebutja fer un acarament entre Pérez de los Cobos i Ferran López

L'havia demanat Xavier Melero, advocat de Joaquim Forn

Josep Maria CampsActualitzat

El president del tribunal que jutja els líders independentistes, Manuel Marchena, ha rebutjat aquest dimarts fer un acarament entre el coordinador policial de l'1-O, Diego Pérez de los Cobos, i el comissari dels Mossos Ferran López.

Marchena ho ha rebutjat amb l'argument que el tribunal ja valorarà les contradiccions que va haver-hi entre les declaracions d'aquests dos testimonis:

"La sala rebutja la pertinència i la necessitat d'aquest acarament, i ho fa a partir,  fonamentalment, de la idea que la mateixa configuració de l'acarament  ja és indicativa que aquestes contradiccions, si s'adverteixen en la valoració probatòria, seran objecte, senzillament, d'apreciació d'acord amb les exigències que imposa la LECrim en l'article 741, a l'hora de valorar el material probatori."

"Contradiccions que s'han apreciat també en nombrosíssims testimonis, tant de les acusacions com de les defenses, i del que es tracta, bàsicament, és de sotmetre aquestes anàlisis o sotmetre aquestes declaracions a les regles generals de valoració de la prova."
 

Aquest acarament el va demanar Xavier Melero, advocat de Joaquim Forn, en la sessió del 3 de març, després que López declarés al judici.

L'argument utilitzat per Melero va ser que calia aclarir les considerables contradiccions entre el que va afirmar López i el que havia assegurat Pérez de los Cobos en la seva declaració sobre l'operatiu policial de l'1-O.

Llavors Marchena va dir que ajornava la decisió, que finalment s'ha comunicat aquest dimarts, ja en plena fase documental.
 

Documents admesos i rebutjats

Aquesta ha estat la primera decisió del tribunal que ha fet pública Marchena aquest dimarts al matí, i ha afegit que totes han estat preses per unanimitat.

A continuació ha fet un repàs de la resta de decisions que ha pres en relació amb els dubtes, demandes i impugnacions que es van exposar a la sessió d'aquest dilluns, en què es va encetar la fase documental del judici oral.

Pel que fa a les proves demanades per les defenses, Marchena ha dit que el tribunal les ha acceptades totes.


El tribunal rebutja informes policials

Pel que fa a les demanades per les acusacions, ha rebutjat l'informe policial sobre la famosa agenda Moleskine de Josep Maria Jové, amb l'argument que és un informe valoratiu.

En canvi, sí que ha admès la transcripció del contingut d'aquesta agenda. El mateix ha fet amb el document Enfocats: sí la transcripció, no l'informe policial.

Pel que fa a un altre informe policial, el que va fer la Guàrdia Civil sobre els presumptes escarnis als seus agents l'1-O, també l'ha considerat valoratiu, i l'ha rebutjat.

Sobre aquests esdeveniments, el tribunal valorarà únicament les declaracions dels testimonis.

 

 

Mapa interactiu: Memòria audiovisual de l'1-O

Fiscalia mantindria l'acusació de rebel·lió

Al marge de la sessió, aquest dimarts hi ha hagut diverses informacions que asseguren que la Fiscalia mantindrà l'acusació de rebel·lió en les conclusions finals.

Si es confirmen aquestes informacions, que asseguren que citen fonts de la mateixa fiscalia, aquesta no afegiria l'opció de rebaixar-lo a conspiració per a la rebel·lió.

L'informe final de la Fiscalia, que ho fixarà definitivament, es farà públic dilluns que ve.

 

ARXIVAT A:
Judici procés
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut