Marcel Vivet, condemnat a cinc anys de presó, va explicar el seu cas aquest dissabte a "Preguntes freqüents"
Entrevistat, a "Preguntes freqüents"

Marcel Vivet denuncia pressions d'Interior per arribar a un pacte abans del judici

La mare de Vivet, Anna Regalón, diu que abans del judici va rebre una trucada del "número dos" d'Interior perquè convencés el seu fill d'acceptar el pacte i evitar la condemna de cinc anys de presó

RedaccióActualitzat

Marcel Vivet, el jove condemnat a 5 anys de presó per desordres públics, atemptat a l'autoritat i lesions a un mosso en una manifestació, denuncia que la Generalitat –acusació particular en el cas– el va pressionar perquè arribessin a un acord en què admetés la seva culpabilitat.

En una entrevista al programa "Preguntes freqüents", ell i la seva família asseguren que això va passar abans del judici que s'havia de fer el 18 de desembre de 2020 i que es va ajornar fins al febrer.

"Hi va haver moltes pressions. Vam rebre trucades a hores intempestives. El meu advocat també, perquè em convencés d'acceptar les conformitats. La meva mare va rebre trucades del departament jurídic d'Interior, pressionant-la fins i tot a nivell emocional o sentimental perquè acceptés la meva culpabilitat."

Aquest primer judici es va ajornar perquè dos agents dels Mossos que havien de declarar com a testimonis es van posar malalts el mateix dia de la vista. Un indici, segons la família de Vivet, que dins del Departament d'Interior "passava alguna cosa". La seva mare, Anna Regalón, ho relata d'aquesta manera:

"El dia abans del judici em va trucar el número dos del conseller d'Interior perquè parlés amb el meu fill i el convencés, perquè li podien caure cinc anys de presó. No sé si la gent es pot imaginar què significa tenir un fill a qui volen a la presó, i que a sobre la Generalitat, que és acusació particular, et truqui a tu i et digui que accepti l'acord o si no va cinc anys a la presó. El sentiment de culpabilitat que ens va crear al meu marit i a mi va ser brutal, a mi em va col·lapsar."

 

 

Marcel Vivet va explicar aquest dissabte al programa que està espantat pel precedent que pot crear la sentència per a altres casos judicials que involucrin manifestants: "Anem-nos preparant per a totes les sentències que vindran: cada cop són més dures."

Aquest divendres, els advocats de Marcel Vivet van denunciar que l'acusació dels Mossos és "falsa" i que l'agressió que se li imputa és idèntica a la d'un atestat de la investigació d'un altre jove manifestant. No obstant, l'actual secretari general del Departament d'Interior, Oriol Amorós, va dir que són dos casos diferents, tot i que va qualificar de desproporcionada la pena de presó contra Vivet.

En la sentència condemnatòria, el jutge recull que no es pot demostrar la seva autoria, però dona presumpció de veracitat a l'agent que va declarar en l'acusació de Marcel Vivet.

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
Anar al contingut