Marcel Gros, Atilà Puig i Jordi Girabal durant un assaig de l'espectacle 'Remember Show' al seu local de Manresa. Imatge publicada el…
Marcel Gros, Atilà Puig i Jordi Girabal durant un assaig de l'espectacle 'Remember Show' al seu local de Manresa. Imatge publicada el 20 de març de 2021. (Vertical)

Marcel Gros i Teatre Mòbil es retroben dalt d'un escenari trenta anys després del seu últim espectacle plegats

ACN Manresa.-Els tres fundadors de Teatre Mòbil, Atilà Puig, Jordi Girabal i Marcel Gros, tornen a pujar dalt d'un escenari trenta anys després del seu últim muntatge plegats. L'espectacle 'Remember Show' ha tornat a reunir-los després que l'any 1991 Marcel Gros iniciés la seva carrera en solitari. La data prevista d'estrena s'ha anat posposant per la covid-19 i, finalment, el muntatge es presentarà oficialment aquest diumenge al Teatre de l'Ateneu d'Igualada. En una entrevista a l'ACN, tots tres coincideixen a afirmar que el retrobament ha estat "molt fàcil". "Diuen que els pallassos guanyen amb l'edat, així que ara comencem a ser una mica bons", ironitza Girabal, que afegeix: "l'espectacle ens ha rejovenit i ens ha donat una energia nova".

'Remember Show' havia d'estrenar-se el mes de maig passat en el marc del festival infantil i juvenil de teatre de Montmeló, el Fitkam, però es va haver de suspendre per la covid-19. Després de readaptar-lo, el muntatge ha pogut fer algun 'bolo' puntual, però finalment s'estrenarà aquest diumenge a Igualada. Marcel Gros celebra que finalment el muntatge es presenti oficialment i lamenta que la situació actual és de "molta inseguretat": "els pallassos sempre hem estat a la corda fluixa, doncs ara continuem estant a la corda fluixa però sense xarxa". "El projecte va néixer de les ganes que teníem de tornar a actuar junts després de trenta anys", relata Gros, que afegeix que el retrobament "ha estat fàcil" perquè "no havíem perdut mai el contacte". També ho creu Jordi Girabal, que considera que els ha sortit un espectacle "bastant rodó" i celebra que el muntatge els ha aportat una "energia nova, com la del començament". Opina el mateix Atilà Puig, que posat en valor el "pòsit i l'experiència" que tenen tots tres al darrere.'Remember Show' és, per tant, un retorn als seus orígens i recupera esquetxos dels inicis de la companyia, sobretot de 'Mutis', un espectacle que van estrenar l'any 1985. També han afegit números de clown nous amb l'objectiu de fer un homenatge a l'ofici, al riure, a l'humor i a l'amistat. "L'objectiu del pallasso és connectar amb la part més simple i humana de la gent, i aquí és quan es produeix la màgia del riure", destaca Girabal.

Anar al contingut